postheadericon Ulovlig markedsføring af Malaco Truly slik

Vildledende markedsføring af fødevarer

Malaco Truly slik-serien har med afdæmpede pakninger og anprisningerne '30 mindre sukker' og 'Naturlige farver' markedsfører sig som et sundere alternativ til andet slik. Markedsføringen er foregået i TV-reklamen, på hjemmesider og direkte på pakningerne. 

Efter en anmeldelse fra Aktive Forbrugere er markedsføringen af Malaco Truly serien nu kendt vildledende og ulovlig af Fødevaremyndighederne.

Malaco Truly serien produceres af Leaf Danmark Aps., som også har en lang række andre produkter produkter som Familie GUF, Läkerol og PEZ.

- Leaf Danmark har åbenlyst og kynisk forsøgt at udnytte forbrugernes øgede fokus på sundhed og sukker i deres ulovlige markedsføring, siger Klaus Melvin Jensen, Kampagneleder i Aktive Forbrugere. 

 

Langstrakt sagsbehandling

Aktive Forbrugere anmeldte sagen til helt tilbage i 2007. Det har dermed taget  Fødevaremyndighederne mere end tre år at konstaterer at Leas Danmark ikke kunne dokumenterer deres påstande. I den periode har markedsføringen kunnet fortsætte. 

Sagen er afsluttet med at Leaf Danmark har fået et påbud om at stoppe den ulovlige markedsføring, herunder at ændre pakningerne. 

- Fødevaremyndighedernes har været ubegribelig langsomme i denne sag. Det har betydet at Leaf Danmark har haft mulighed for at fortsætte den åbentlyst ulovlige markedsføring i mere end tre år. Det kan i sandhed betale sig at vildlede forbrugerne, siger Klaus Melvin Jensen.

Aktive Forbrugere har nu anket sagen, med krav om bødestraf.