postheadericon Armani dropper sandblæsning

armani_logo_130Det italienske modehus Giorgio Armani har via deres Facebook-side meddelt, at de dropper sandblæsning af jeans fra efterårs-vinter kollektionen 2011/2012 og frem. Meddelelsen kommer efter en intensiv kampagne mod en række modevirksomheder bl.a. Armani.

Mange jeans har deres slidte look, fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne behandling er kendt for at dræbe og invalidere sandblæsningsarbejderne i tekstilproducerende lande som Tyrkiet, Bangladesh og Cambodia.

Aktive Forbrugere kører i samarbejde med Clean Clothes Campaign Danmark en kampagne som sætter fokus på sandblæsning af jeans. Kampagnen er en del af det europæiske netværk Clean Clothes Campaign globale kampagne mod sandblæsning.

En lang række danske og internationale tøjvirksomheder og forhandlere har droppet sandblæsning, bl.a. H&M, Versace, Bestseller (Jack&Jones, Vero Moda) og Wrangler.

En gruppe virksomheder nægter dog fortsat at tage afstand fra sandblæsning det er bl.a. danske Solid og Iceman og internationale Dolce & Gabbana.

Klik her for at komme til Giorgio Armanis Facebook-side.

Klik her for at se en opdateret liste over virksomheder og sandblæsning.