postheadericon Slankepillefirma vildleder bevidst

Vildledende markedsføring af fødevarer

fibraminSlankepillen Fibramin fra firmaet Wellvita er blevet aggressivt promoveret med helsidesannoncer i bedste kuponhæftestil Bl.a. med påstande om at produktet mindsker trangen til søde sager. 

Annoncen har været vist i dagblade som Urban og BT med mange hundredetusinde læsere. 

Efter en anmeldelse fra Aktive Forbrugere har Fødevarestyrelsen nu givet Wellvita et påbud om at stoppe den ulovlige og vildledende markedsføring.

- Markedet for naturlægemidler, kosttilskud og slankemidler er et rent klondyke for svindlere og fusentaster som benytter sig af særdeles tvivlsomme påstande i deres reklamer. Men når et firma i Danmark udsender annoncer i danske dagblade skal de også rette sig efter dansk lovgivning, siger kampagneleder Kenneth Rasmussen fra Aktive Forbrugere.

Reglerene for hvordan man må reklamer for produkter som Fibramin står tydeligt på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Det er ikke tilladt at anvende sundhedsanprisninger, som ikke er godkendt af EU.

- Vi har meget svært ved at ved at se, at Wellvita kunne være uvidende om, at deres reklame var ulovlig. De har bevist vildledt forbrugerne, siger Kenneth Rasmussen.

Aktive Forbrugere er skuffet over at Wellvita ikke har fået en bøde. Afgørelsen vil derfor blive anket.

- Påstanden om at produktet mindsker trangen til søde sager rammer en gruppe forbrugere som har svært ved at tabe sig og som netop derfor er ekstra sårbare overfor den slags aggresiv markedsføring. Hvis ikke Fødevarestyrelsen straffer den slags, hvem skal så gøre det?, siger Kenneth Rasmussen.

Aktive Forbrugere finder det skærpende, at produktet har været annonceret i dagblade som Urban og BT med mange hundredetusinde læsere, og deraf følgende stor fortjeneste.

Aktive Forbrugeres kampagne mod vildledende markedsføring vil have fokus på denne og andre branchers overtrædelser, og flere anmeldelser kan ventes.

Wellvita's hjemmeside: www.wellvita.dk

Klik her for Fødevarestyrelsens hjemmeside om Ernærings- og sundhedsanprisning af kosttilskud.