postheadericon PVC uge i netto

Netto sælger i denne uge en lang række produkter der er lavet af 100% PVC. Det drejer sig bl.a. om tasker, rullemadrasser, voksduge og dækkeservietter.PVC udvikler særdeles giftige stoffer ved afbrænding og for hvert kg PVC, der ender som affald, skal der deponeres ca. 1 kg miljøfarligt affald.

- "Det er utroligt at en stor kæde som Netto i 2003 kan få sig selv til at sælge den slags miljøskadelige produkter. Det er uanstændigt når alle ved at man skal undgå PVC", siger Jeppe Juul, Kampagneleder i Danmarks Aktive Forbrugere (DAF).Blød PVC, som bl.a. bruges i Nettos produkter, indeholder blødgørere som fx phtalater, som er skadelige for mennesker og miljø, og under mistanke for at skade mennesker forplantningsevne.

- "Der er yderst beklageligt, at Netto bekymrer sig så lidt omkring mennesker og miljø som det tydeligvis er tilfældet. Tydeligvis har de ingen miljøpolitik overhovedet", siger Jeppe Juul.DAF mener at Netto har et generelt problem med deres ugetilbud. Bl.a. har organisationen fundet uforholdsmæssig mange vildledende varer blandt Nettos spotvarer, ligesom Netto også tidligere på året har solgt børneprodukter af blød PVC.

- "Tilsyneladende er Netto fuldstændig ligeglad med hvilke produkter de sælger som ugetilbud, bare der kan scores en hurtig gevinst. Som forbruger er ens sikkerhed væsentligt mindre end ved varer, der sælges hele tiden", siger Jeppe Juul. DAF opfordrer kraftigt Netto, til at etablere kontrol med de produkter de sælger som uge-tilbud og udarbejde en miljøpolitik, der bl.a. forhindrer salg af PVC- holdige produkter