postheadericon Bred appel for en stærk kemikalielov i EU

27 danske organisationer og virksomheder - bl.a. Danmarks Aktive Forbrugere - appellerer nu til de danske medlemmer af Europa-Parlamentet om at sikre en stærk kemikalielov i EU (REACH) ved afstemningen i parlamentet den 17. november. Underskriverne af appellen understreger, at det nu er sidste udkald, hvis forbrugere, arbejdstagere og miljøet i EU skal beskyttes mod de mange skadelige kemikalier, som anvendes i EU.

Det er Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening (DN), Det Økologiske Råd, Forbrugerrådet og WWF Verdensnaturfonden, der har taget initiativ til appellen, og Henrik Pedersen (Greenpeace) og Michael Minter (DN), udtaler på disse organisationers vegne:

- At så mange forskellige organisationer og virksomheder har underskrevet denne appel, viser at der i det danske samfund er en bred opbakning til kravet om en stærk europæisk kemikalielov. Nu håber vi, at alle de danske medlemmer af Europa-Parlamentet samt regeringen vil bruge opbakningen aktivt og gøre en fælles indsats for at lægge pres på deres kollegaer i EU.Underskriverne er en bred samling af danske foreninger, interesseorganisationer og virksomheder, herunder Danmarks Aktive Forbrugere, Kræftens Bekæmpelse, Ingeniørforeningen, 3F, COOP Danmark og Skanska Danmark.

Jesper Lund Larsen fra Fagligt Fælles Forbund 3F udtaler:

- 3F støtter appellen fordi det nu er sidste chance, hvis vi skal have sikret at kravet om substitution fastholdes både med hensyn til arbejdsmiljøet og mere generelt i forhold til miljø og sundhed.

Adm. Direktør i Kræftens Bekæmpelse, Arne Rolighed udtaler:

- Vi støtter appellen fordi vi tror, at REACH på langt sigt vil bidrage til at reducere antallet af kræfttilfælde.Appellen er åben for yderligere underskrifter frem til den 29. november, hvor EU's Ministerråd (konkurrenceevne) forventes at nå til politisk enighed om REACH.

Klik her for at læse appelen (PDF format)