postheadericon Mistet tillid til miljøstyrelsen

Danmarks Aktive Forbrugere har mistet tilliden til Miljøstyrelsens arbejde med vildledning og kemikalier, meddeler organisationen i dag i en klage til Miljøminister Connie Hedegaard. Ifølge organisationen har de store nedskæringer på miljøområdet betydet at arbejdet er blevet væsentligt amputeret, og at væsentlige områder i praksis er skåret helt væk.

- "Vi har igennem et år forsøgt at få Miljøstyrelsen til at skride ind over for grov vildledende markedsføring af bl.a.babyprodukter, men uden held. Først afviste de at behandle vores sager og lagde dem i syltekrukken, og da medierne skrev om det behandlede de vores sager uden at kigge på dem, og afviste dem alle. Det er groft og uanstændigt", siger Klaus Melvin Jensen, kampagneleder i Danmarks Aktive Forbrugere. Miljøområdet har under VK-regeringen været ramt af massive besparelser.

- "Før de massive nedskæringer på miljøområdet kunne vi godt få behandlet vores sager hos Miljøstyrelsen. Nu er de i praksis stoppet med at håndhæve dele af den lovgivning der skal beskytte virksomheder, mennesker og miljø", siger Klaus Melvin Jensen. Organisationen mener at den manglende håndhævelse af bl.a. vildlednings regler er stærkt konkurrenceforvridende.

- "Når man vælger ikke at håndhæve vildlednings reglerne betyder det en skævvridning af markedet, hvor virksomheder der primært sælger produkter på at lyve, får meget bedre vilkår mens de fornuftige virksomheder straffes. Samtidig betyder det at forbrugerne ikke kan have tillid til hvad der står på produkterne, og det er ikke acceptabelt"., siger Klaus Melvin Jensen