postheadericon Parfumeret gammelt vand sælges på frugt billeder

Gammelt vand, konserveringsmidler, kunstige sødemidler og aroma stoffer. Det er indholdet bag vandflasker der er prydet med flotte billeder af rigtige frugter som fx jordbær/kiwi og appelsin/mandarin. Dette er baggrunden for at Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) har anmeldt produktet Aqua Splash til fødevaremyndighederne.

- "Det er en oplagt svindelsag. Der er tale om et gennemført kemisk produkt, der er særdeles svært at sælge hvis ikke man bilder folk ind at det indeholder noget naturligt som de frugter der ulovligt pryder etiketterne", siger Jeppe Juul, kampagneleder i DAF. Produktets indhold ligner vand og har en holdbarhed på 9 måneder.

- "Produktet indeholder udelukkende vand og tilsætningsstoffer, og set i forhold til dette er det et temmelig dyrt produkt. Hvis man i stedet åbner for sin vandhane kan man få 260 liter friskt vand for den samme pris - og så slipper man oven i købet for tilsætningsstofferne", siger Jeppe Juul. Danmarks Aktive Forbrugere forventer at virksomheden der sælger produktet får en bøde.