postheadericon Dansk Skoleidræt promoverer usunde Kelloggs morgenmadsprodukter til børn

Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) kritiserer Dansk Skoleidræt for aktivt at markedsføre produkter der sælges som morgenmadsprodukter men som reelt er

slik til børn. Dansk Skoleidræt har som officielt formål generelt at fremme folkesundheden, bl.a. ved at støtte og udvikle skolens undervisning i idræt. Dansk Skoleidræt er stiftet af idrætslære i 1946.

- "Konkret finder vi det stærkt bekymrende at Dansk Skoleidræts logo er at finde på Kelloggs 'morgenmadsprodukter' med et sukkerindhold, der gennemsnitligt ligger på omkring 25% og varierer mellem 8-37%. Ca. 80% af produkterne har et energiindhold pr. 100g der er højere end i matadormix og energiindholdet i en normal børneportion (73g), af et gennemsnit af produkterne, svarer til mere end en ½ liter cola", siger kampagneleder Jeppe Juul fra DAF.

En ny undersøgelse udarbejde for U.S. Congress lavet af Institute of Medicine, Washington DC, 'Food Marketing to Children and Youth: Threat or Opportunity' påviser en klar sammenhæng mellem overvægtige børn og den måde usunde fødevarer markedsføres på. Dette er en markedsføring der bl.a. foreståes af Kelloggs, og som Dansk Skoleidræt aktivt hjælper på vej.

- "Virksomheder som Kelloggs, der ernærer sig ved at sælge slik som morgenmadsprodukter til børn og voksne, har et ganske betydeligt behov for at blive associeret med sunde ting og aktiviteter. Ved at lade sig sponsorere af dem og give dem lov til bruge Dansk Skoleidræts logo på deres slik produkter, sælger Dansk Skoleidræt Kelloggs og deres produkter et sundt image der ikke har hold i virkeligheden", siger Jeppe Juul. Et svingende blodsukker igennem dagen er egnet til at medføre uro og koncentrationsbesvær hos skolebørn, hvorfor det at starte dagen med en stor portion sukker er en rigtig dårlig ide. Som en naturlig konsekvens af at man sælger usunde produkter prioriterer Kelloggs.– udover associering med sunde aktiviteter.- deres markedsføringsindsats omkring "ernæringsoplysning". Ernæringsrådet har bl.a. beskæftiget sig med dette emne.

- "Når Dansk Skoleidræt blåstempler slik som morgenmad til skolebørn, bliver det ikke ligefrem nemmere som forælder at få sine børn til at spise sundt om morgenen. På denne baggrund opfordrer vi Dansk Skoleidræt til at afslutte samarbejdet med Kelloggs", slutter Jeppe Juul.

Ernæringsrådet om Kelloggs prudukter (PDF-Format)-Klik her og læs.

Dansk skoleidræts hjemmeside www.skoleidraet.dk