postheadericon FIFA gør børnene fede!

I forbindelse med fodbold VM markedsfører Nestle morgenmadsproduktet "FIFA Official Licensed Breakfast Cereal". Markedsføringen retter sig direkte mod børn og produktet har fået officiel licens fra FIFA. Alligevel indeholdet produktet 35,4% sukker og har et energiindhold pr. 100 gram som er højere end i en pakke Matador Mix.

ASECO et netværk af 12 europæiske forbrugerorganisationer, bl.a. Danmarks Aktive Forbrugere, kritisere nu FIFA for at bidrage til den fedmeepidemi som rammer børn over hele EU. Også Dansk Boldspil Union (DBU) som er det danske medlem af FIFA kritiseres af Danmarks Aktive Forbrugere.

- FIFA Official Licensed Breakfast Cereal er reelt usundt slik der markedsføres til børn som om det er morgenmad. Det er ubegribelig at FIFA tillader at foldbold VM misbruges på denne måde, siger kampagneleder Klaus Melvin Jensen fra Danmarks Aktive Forbrugere og fortsætter: - Helt galt bliver det at DBU tilsyneladende er ligeglade med at FIFAs opførsel er i direkte modstrid med DBSs eget værdigrundlag for børne- og ungdomsfodbold som bl.a. siger at DBU arbejder for at sund kost skal blive en fast del af fodboldklubbernes kantiner.

I EU er næsten 1 ud af 4 børn overvægtig og antallet stiger med ca 400.000 om året. Overvægt øger drastisk risikoen for sygdomme som type-2 diabetes og højt blodtryk. En ny undersøgelse fra Institute of Medicine, Washington DC, "Food Marketing to Children and Youth: Threat or Opportunity" påviser en klar sammenhæng mellem overvægtige børn og den måde usunde fødevarer markedsføres på. 

ASECO og Danmarks Aktive Forbrugere har nu skrevet til FIFA og DBU og krævet at de seriøst overvejer hvilke produkter de vil give licens til i fremtiden.

- Fodbold forbindes normalt med sund levevis og kan spille en vigtig rolle i kampen mod overvægt blandt børn. Det er væsentligt at FIFA og DBU også forstår dette når det sælger deres navn til markedsføring af fødevarer, siger Klaus Melvin Jensen.

Klik her for at læse brevene til FIFA og DBU (PDF-Format).

Klik her for DBUs værdigrundlag for børn- og ungdomsfodbold.