postheadericon Lidl vildleder forbrugerne - igen

Discount Supermarkedskæden Lidl vildleder igen forbrugerne. Det afgør Fødevaremyndighederne efter en række anmeldelse fra Danmarks Aktive Forbrugere.

Det drejer sig bl.a. om produkterne 'Crossianter med 30% mælkecremefyld', hvor mælkecremes" hovedbestanddel er sukker og planteolie, vanilieis uden vanilje og 'Hindbær Drops' som ikke indeholder hindbær.

Det er anden gang indenfor en måned at Lidl bryder fødevarelovgivningen med vildledende og ulovlig markedsføring. I juni stoppede Fødevaremyndighederne Lidl's salg af iste med jordbær og fersken, som blev markedsført med store flotte frugt billeder på trods af af produkterne kun indeholdt 0.2% frugt og at smagen reelt kom fra aroma-stoffer. Også denne afgørelse kom efter en anmeldelse fra Danmarks Aktive Forbrugere.

- Det er simpelthen for ringe at en stor supermarkedskæde som Lidl ikke kan finde ud af at overholde lovgivningen. Det virker som om Lidl bevidstt benytter sig af ulovlig markedsføring til at sælge en række produkter af en særdeles tvivlsom kvalitet, siger kampagneleder Klaus Melvin Jensen fra Danmarks Aktive Forbrugere.