postheadericon Netto reklamerer for ulovlig drik

Supermarkedskæden Nettos tilbudskatalog reklameres der i denne uge for produkterne Pro X Drinks hvis vildledende markedsføring er kendt ulovlig af fødevaremyndighederne. Danmarks Aktive Forbrugere har nu anmeldt Netto for vildledning.

Pro X Drink produkterne importeres af DK International Food A/S og markedsføres som frugt yoghurt drinks med farverige billeder af jordbær og fersken- maracuja. Dette selv om produkterne kun indeholder 0,8% frugt og dets smag og farve er derfor "forstærket" med farve- og aromastoffer. Efter en anmeldelse fra Danmarks Aktive Forbrugere kendte fødevaremyndighederne den 9. maj 2006 markedsføringen for ulovlig og udstedte et forbud mod salg af produkterne.

- "Det klart at Netto har ansvaret for hvilke produkter der reklameres for i deres tilbudskatalog. Ligesom det er Nettos ansvar at sikre sig at der ikke findes ulovlige varer i deres butikker også selv om disse produkter er produceret af andre virksomheder end Netto", siger kampagneleder Klaus Melvin Jensen fra Danmarks Aktive Forbrugere. Det er efter Danmarks Aktive Forbrugeres opfattelse en skærpende omstændighed at Nettos tilbudskatalog husstandsomdeles i et meget stort omfang.

- "Vi finder at denne sag er principiel. Det kan ikke være rigtigt at et produkt hvis markedsføring er kendt vildlede og ulovlig efterfølgende optræder i supermarkedskædernes uge kataloger. Fødevaremyndighederne må gribe ind", siger Klaus Melvin Jensen.