postheadericon Glæde over nej til bestråling.

 

Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) - er begejstret over at EU-parlamentet tirsdag afviste at tillade nye bestrålede varer i EU.

- "Det er utrolig glædeligt, at EU-parlamentet afviser bestråling som et redskab for virksomheder til at dække over dårlig hygiejne", siger Klaus Melvin Jensen, kampagneleder i DAF.

Parlamentet traf sin beslutning med 269 stemmer mod 180. 

- "Vi har igennem længere tid arbejdet ihærdigt for at gøre det klart for de europæiske parlamentarikere, at bestråling af fødevarer er en rigtig dårlig ide. Og det en ekstra julegave for os, at det nu er lykkedes", siger Klaus Melvin Jensen.

DAF har igennem flere år arbejdet i et globalt netværk, der søger at begrænse bestråling mest muligt.

 - "Bestråling er fuldstændig unødvendigt for virksomheder, der producerer ordentlige varer, og af samme grund vil ingen bevidst sætte bestrålede varer på det danske marked", siger Klaus Melvin Jensen.

I dag er det kun tilladt at bestråle krydderier til det danske marked. Men ingen gør brug af denne mulighed. I fremtiden vil det kun være tilladt at bestråle krydderier i EU. Også i lande, der tidligere har tilladt bestråling af en lang række varer. Parlamentets afgørelse skal nu op i Ministerrådet, hvor den endelige beslutning træffes.

EU kommissionens hjemmesider om bestrålning Klik her