postheadericon Aktion mod genfodrede Danpo-kyllinger

Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) mærker i dag flere steder i landet produkter fra kyllingeproducenten Danpo, da kyllingerne er fodret med gensplejset soja.

- "Danske forbrugere har massivt afvist gensplejsning som produktionsmetode, og derfor bør producenterne også undlade at fodre dyr med gensplejset materiale", siger Allan Pedersen kampagneleder i Danmarks Aktive Forbrugere.

Aktionerne kommer efter, at Danpo i et brev til DAF har meddelt, at de fortsat har tænkt sig at bruge gensplejset foder.

- "Det er i dag muligt for danske virksomheder at købe ikke-gensplejset foder. Når Danpo fortsat bruger det gensplejsede foder, er det særdeles arrogant i forhold til det store flertal af forbrugere, der ikke ønsker at støtte gensplejsning som produktionsmetode. Det er på tide, at Danpo vågner op og lytter til forbrugerne. Ellers vil de fremover få problemer både på hjemmemarkedet og på deres eksportmarkeder", siger Allan Pedersen.

En række kæder har allerede lovet at de ikke vil benytte gensplejset foder. Det drejer sig bl.a. om McDonald's og Kentucky Fried Chicken.

- "Der er mange miljørisici forbundet med gensplejsning, og derfor er det principielt ligegyldigt om det er mennesker eller dyr, der indtager de gensplejsede afgrøder", siger Allan Pedersen.

Initiativet fra DAF er en del af en verdensomspændende kampagne i april måned mod gensplejsede fødevarer kaldet "resistence is fertile", hvor miljø- og forbrugerorganisationer i bl.a. USA, Rusland, England og New Zealand, har afholdt alt fra happenings til konferencer.

- "I hele verden vokser modstanden mod gensplejsning, og derfor er det glædeligt med en global koordinering af denne kampagne", siger Allan Pedersen.