postheadericon International kampagne mod gensplejsning

I starten af april måned deltog Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) i den internationale kampagne "Global Action Week Against Genetic Engineering". Kampagnens slogan var: "Resistence is fertile". Kampagnens formål var at sætte globalt fokus på problemerne med gensplejsning og på forbrugernes skepsis mod gensplejsede fødevarer.

DAF har været med-initiativtagere til kampagnen, som er et samarbejde mellem miljø- og forbrugerorganisationer fra bl.a. USA, Rusland, England og New Zealand. Globalt har kampagnens aktiviteter været alt fra aktioner og demonstrationer til konferencer og oplysningskampagner. Eksempelvis demonstrerede en gruppe finske aktivister foran forskellige supermarkeder iført hvide biohazard-dragter. De uddelte foldere og med sig havde de bannere påtrykt en jordbær-fisk og teksten "Den kunne være i din indkøbstaske...".

I South Pasadena, USA udførte en aktionsgruppe en teatralsk dumpning af gensplejsede fødevarer. Samtidig uddelte de postkort for-adresserede til direktøren for en supermarkedskæde med et krav om gensplejsning fri fødevarer. På Filippinerne demonstrerede landmænd mod gensplejset ris og mod den patentlovgivning, som giver den bioteknologiske industri mulighed for at tage patent på gener.

I Danmark deltog DAF med mærknings aktioner mod kyllinger fodret med gensplejset foder samt udarbejdelse og distribution af 50.000 foldere om genteknologi og gensplejsede fødevarer. Derudover har DAF afholdt en konference om genteknologi og forbruger reaktioner.

- "Modstanden mod gensplejsning vokser over hele verden, og det er vigtigt, at modstanden koordineres globalt som modvægt til de transnationale, bioteknologiske virksomheder", udtaler kampagneleder Allan Pedersen, Danmarks Aktive Forbrugere og fortsætter: -" Kampagnen har samlet set været en succes og har vist den bioteknologiske industri, at forbruger- og miljøorganisationerne kan stå sammen og give et kontant og kvalificeret internationalt modspil".