postheadericon McDonalds garanterer GMO-fri burgere

 

McDonald's i Danmark meddeler i et brev til den grønne forbrugerorganisation – Danmarks Aktive Forbrugere – at man i fremtiden vil garantere de danske burger forbrugere GMO-fri fastfood.

- "McDonald's i Danmark har vedtaget en politik om ikke at anvende genmodificerede fødevarer, hvis det overhovedet kan undgås", skriver McDonald's kommunikationschef Ursula Rechnagel. McDonald's i England har været kraftig kritiseret, da deres kyllinger blev fodret med gensplejset foder. I Danmark har burgerkæden som mål snarest at kunne garantere forbrugerne, at også foder til deres kyllinger ikke består af gensplejset soja.

- "Det er glædeligt, at en kæde som McDonalds Danmark i den grad imødekommer forbrugernes kritik, og så konsekvent afviser gensplejsede ingredienser og foder", siger Allan Pedersen kampagneleder i Danmarks Aktive Forbrugere. 

Danmarks Aktive Forbrugere har igennem længere tid været i dialog med en række danske virksomheder om at afvise gensplejsede fødevarer og vil også i den kommende tid presse på for at forbrugernes negative holdning til gensplejsning bliver omsat til praksis på butikkernes hylder.

- "Gensplejsning er en teknik, der er kommet for at blive på fx medicinområdet. På fødevareområdet og som foder har den dog ingen fremtid, da risiciene for menneskers sundhed og miljøet er alt for store", slutter Allan Pedersen.