postheadericon Ingen stråforkorter i danske havregryn

Efter diskussionen sidste år omkring stråforkortningsmidler i havregryn, bliver alle væsentlige havregryns produkter nu produceret uden brug af disse midler. Den grønne forbrugerorganisation Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) er yderst tilfredse med denne udvikling.

- "Det er meget positivt at de virksomheder, der sælger havregryn i Danmark har ladet tvivlen omkring stråforkortningsmidler komme forbrugernes sundhed til gode", siger Jeppe Juul, kampagneleder i DAF. Danmarks Aktive Forbrugere fik sidste sommer lavet en undersøgelse, der bl.a. viste rester af stråforkortningsmidler i Ota Solgryn. Og netop Ota Solgryns producent Quaker Oats A/S, var én af de første virksomheder til at garantere forbrugerne, at havren ikke var sprøjtet med disse midler.

- "Selvom vores produkter var fuldt lovlige, har vi valgt at lytte til den kritik, der har været af stråforkortningsmidler fra forbrugerne. Derfor køber vi nu havre, der er dyrket uden brug af disse midler, således at forbrugerne fortsat kan føle sig helt trygge ved at købe Ota Solgryn", siger Hans Blomgren, direktør for Quakers i Skandinavien. DAF glæder sig over, at forbrugerne efterspørger produkter uden giftrester i.

- "Der går en lige linje fra giftrester i vores fødevarer til sprøjterne ude på markerne. Så hvis forbrugerne kræver produkter uden giftrester i, vil det få betydning for vores måde at producere fødevarer på generelt", siger Jeppe Juul.Danmarks Aktive Forbrugere har tidligere kørt kampagner mod giftrester i klementiner og kiwi, og vil også i fremtiden fokusere på dette område.

Havregryn produceret uden stråforkorter

Alle økologiske havregryn.

Quaker Oates Scandinavia: OTA Solgryn. Dansk Supermarked: Havregryn finvalsede.

  • 7-Morgen: Havregryn finvalsede.
  • Axa: Havregryn finvalsede.
  • Food-Line: Havregryn finvalsede.
  • ALDI: Havregryn finvalsede.
  • COOP Danmark: Havregryn finvalsede (Davre).
  • COOP Danmark: Havregryn finvalsede.