postheadericon Matas dropper salg af Roundup

Efter en konstruktiv dialog med Danmarks Aktive Forbrugere (DAF), har Matas besluttet at stoppe salget af Roundup.

"Det er meget glædeligt at Matas stopper salget. Og set i lyset af de seneste fund af Roundup i grundvandet, er det helt klart en sejr for miljøet", siger Jeppe Juul, Kampagneleder i Danmarks Aktive Forbrugere.

DAF har igennem længere tid arbejdet for at få danske kæder til at stoppe salget af det omdiskuterede sprøjtemiddel til private forbrugere.

"Det er fuldstændigt unødvendigt at bruge sprøjtemidler i private haver, og der er flere steder fundet grundvandsforureninger på grund af privat brug. Gift bør bruges med omtanke af professionelle", siger Jeppe Juul.

Også flere danske kommuner med problemer med giftrester i grundvandet har opfordret kæderne til at stoppe salget til private. "Efter Matas nu stopper salget, vil vi intensivere vores kontakter til andre kæder, således at vi kan få stoppet salget i hele Danmark. Og vi håber selvfølgelig at de vil indtage en lige så ansvarlig holdning til spørgsmålet som Matas har gjort", siger Jeppe Juul.Man vil dog stadig et stykke tid endnu kunne finde allerede indkøbte produkter på Matas' hylder.Matas og FDB har tidligere besluttet at stoppe salget af sprøjtemidlet plænerens, hvis indholdsstoffer er fundet flere gange i grundvandet.