postheadericon OTA Solgryn nu uden stråforkortere

OTA Solgryn, vil fremover ikke være behandlet med stråforkortningsmidler. Producenten Quaker Oats har taget beslutningen, efter at Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) i sommeren 2001 afslørede at produkter indeholdt store mængder af stråforkortning midlet Chlormequat. I løbet af efteråret 2001 har DAF løbende ført en konstruktiv dialog med Quaker Oats om problemerne med stråforkortere.

Quaker Oats mærker tydeligt på de nye tydeligt på de nye pakker, at OTA Solgryn ikke længere er produceret med brug af stråforkortere. Desuden har Quaker Oats kørt en TV-Reklame kampagne for at oplyse forbrugerne. Ligeledes har Dansk Supermarked besluttet kun at bruge havre, der ikke er sprøjtet med stråforkortningsmidler til deres egne "Finvalsede havregryn" (Dem med 'Kend Varen' på).

- "Det er glædeligt at virksomhederne nu tager diskussionen om stråforkortningsmidlerne alvorligt, og lader tvivlen kommer forbrugernes sundhed til gode", siger Kampagneleder fra DAF Klaus Melvin Jensen.

Salget af OTA Solgryn, faldt i sidste halvdel af 2001 så drastisk at produktet for første gang i årtier ikke længere er det mest solgte Havregryns produkt i Danmark. Samtidigt er er de Økologiske havregryns andel af markedet vokset til over 25%.

- "Udviklingen i havregryns salget viser tydelig at forbrugerne ikke ønsker sundhedsmæssige betænkelige pesticider som fx. stråforkortere i deres mad. Dette sende et stærkt signal til fødevare industrien om at tage de omfattende problemer med sprøjtegift rester i fødevarer alvorligt", siger Klaus Melvin Jensen DAF vil i den kommende tid arbejde for at sikre at det øvrige havregryns marked i Danmark følger de første gode eksempler.