postheadericon Nordisk kritik af Natusan baby plejeprodukter

Fem nordiske miljø- og forbrugerorganisationer* retter en hård kritik mod den multinationale virksomhed Johnson & Johnson for at bruge de hormonforstyrrende kemikalier parabener i adskillige af deres babyplejeprodukter. I Norden sælges Johnson & Johnsons produkter under navnet Natusan.

Parabener benyttes som konserveringsmidler. Flere nyere undersøgelser har påvist at parabener er hormonforstyrrende. Ligesom de ophobes i brystkræftknuder.

- Babyer er særligt følsomme overfor kemikalier. Det er helt uforståeligt at virksomheder som Johnson og Johnson benytter parabener og dermed udsætter babyer for en helt unødvendig sundhedsrisiko, siger kampagneleder Klaus Melvin Jensen fra Danmarks Aktive Forbrugere.

Fem nordiske miljø- og forbrugerorganisationer har nu skrevet til Johnson & Johnson i USA og kræver at de stopper brugen parabener i deres babyplejeprodukter.

- Flere producenter på det Nordiske marked har allerede droppe parabener. Det er på tide at Johnson & Johnson lader tvivlen komme babyernes helbred til gode, siger Klaus Melvin Jensen.

Læs brevet til Johnson & Johnson (PDF format) -(Klik her)

* De fem nordiske miljø- og forbrugerorganisationer er

Grønn Hverdag / www.gronnhverdag.no

Naturvernforbundet / www.naturvern.no

Danmarks Aktive Forbrugere

Forbrugerrådet / www.fbr.dk