postheadericon "Mild" baby-shampoo fuld af kemi

Natusan-producenten SCA Hygiejne Products A/S er anmeldt af Danmarks Aktive Forbrugere for vildledende markedsføring af Natusan Baby-shampoo. Shampoo'en anprises med mærkerne "Dokumenteret mild" og "NO MORE TEARS", som ifølge SCA betyder, at produktet er lige så blidt ved øjnene som rent vand. Dette på trods af, at shampoo'en indeholder flere problematiske kemikalier. Derudover garanterer SCA, at der ikke bruges farvestoffer i deres baby- plejeprodukter, hvilket heller ikke overholdes.

- "Forældrene vildledes til at tro, at de ved at vælge Natusan Baby-shampoo får et fuldstændig harmløst produkt, som er lige så uskadeligt som rent vand, og som de derfor sikkert kan bruge til deres babyer", siger kampagneleder Mille Eigard Andersen fra DAF.

Shampoo'en indeholder bl.a. konserveringsmidlerne Iodopropynyl Butylcarbamate og methylparaben. Iodopropynyl Butylcarbamate kan give allergi og ifølge amerikanske undersøgelser også leverskader, og parabener er hormonforstyrrende og allergifremkaldende. To gule farvestoffer giver shampoo'en sin farve, hvoraf det ene er azo farvestoffet Sunset Yellow, der kan give allergilignende symptomer.

- "Det er fuldstændig grotesk, at SCA kalder dette produkt for "mildt", og for at være "lige så blidt ved øjnene som rent vand". Der burde i stedet stå "RISIKO FOR MANGE FLERE TÅRER", siger Mille Eigard Andersen. Natusan har før haft babyplejeprodukter indeholdende Iodopropynyl Butylcarbamate på hylderne men trak dem tilbage fra markedet i efteråret 2004.

Læs anmeldelsen (PDF format) - [klik her]