postheadericon Natusan indeholder hormonforstyrrende stoffer

Natusan Natusan er et af de mest førende mærker indenfor plejeprodukter til babyer i Danmark. Men adskillige af Natusans produkter indeholder hormonforstyrrende konserveringsmidler, de såkaldte parabener. Babyer er generelt særligt følsomme over for problematiske kemikalier som fx. parabener.Nogle af parabenerne er desuden miljøskadelige.

Seks af atten Natusan produkter til babyer indeholder hormonforstyrrende stoffer. Kun to af dem indeholder hverken sundheds- eller miljøskadelige stoffer. Dette på trods af at produkterne markedsføres som "dokumenteret mild". Det viser en undersøgelse lavet af den norske organisation Grønn Hverdag. Natusans producent er blevet meldt til den Norske forbrugerombudsmand for overtrædelse af markedsføringsloven. Kampagneleder Klaus Melvin Jensen fra den grønne forbrugerorganisation - Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) - er forarget.

-" Det er utrolig groft at markedsføre produkter til babyer, som indeholder hormonforstyrrende eller miljøskadelige stoffer som 'milde'. Vi kigger nu nærmere på om der også er tale om overtrædelser af dansk lovgivning", siger Klaus Melvin Jensen.

Natusan er et af de mest førende mærker indenfor plejeprodukter til babyer, men er ikke just populære hos Danmarks Aktive Forbrugere.

- "Det nemmeste råd til forbrugerne er at undgå Natusan produkter. De har tilsyneladende valgt at producere produkter uden hensyntagen til miljø og sundhed", siger kampagneleder Klaus Melvin Jensen. Mange sygehuse i Norge har uddelt gratis Natusan produkter til fødende mødre. Flere sygehuse har nu stoppe uddelingen.

Klik her for at læse undersøgelsen (PDF format)

Grøn Hverdag-www.gronnhverdag.no