postheadericon "Natusan Kids"-produkter er "Skidt for Kids"

Natusan-producenten SCA Hygiene Products A/S' plejeprodukter til børn "Natusan Kids" indeholder et væld af problematiske kemikalier. Det viser enundersøgelse foretaget af Danmarks Aktive Forbrugere (DAF). Produkterne markedsføres desuden med vildledende slogans og frugt billeder.

- "Vi har før anmeldt SCA Hygiejne Products A/S for deres kemikalie-produkter til babyer, og nu fortsætter de med at lave dårlige produkter til børn. Det erutroligt, at de ikke vil lave ordentlige produkter til babyer og børn", siger kampagneleder Mille Eigard Andersen fra DAF.Produkterne fremstår med farverige smilende frugter til trods for, at de ikke har set skyggen af rigtig frugt eller naturlige ingredienser overhovedet. De er der imod fyldt med problematiske kemikalier, der ikke hører hjemme i produkter til børn. Bl.a. indeholder de hormonforstyrrende parabener, farvestoffer,parfume og diverse konserveringsmidler der kan give allergiske reaktioner. Det harmonerer slet ikke med deres slogans "NO MORE TEARS" og "lige så bild ved øjnene som rent vand".

"Dokumenteret Mild".

- Forældrene vildledes til at tro, at produkterne er lavet af naturlige ingredienser fra frugter, og i virkeligheden køber de produkter til deres børn, der kan give allergiske reaktioner og som indeholder hormonforstyrrende parabener. Produkterne kan kun få stemplet.

"Skidt for Kids", siger kampagneleder Mille Eigard Andersen fra DAF

Det drejer sig om følgende "Natusan Kids"-produkter:

> 2 in 1 Shampoo & Balsam, "Cosmic Strawberry"

> Shampoo & Shower Gel, "Astronaut Orange"

> Shampoo & Shower Gel, "Tropical Supernova"

> Balsam Spray

> Styling Mousse, "Tropical Supernova"

> Extra Strong Hair Gel, "Galactic Bubble Gum. Bubble Gum Aroma"

> Natusan Kids produkter er "Skidt for Kids" (21.04.2005) - [Mere]

Klik her og læs "Natusan Kids" undersøgelsen (PDF format)