postheadericon Vivag "mild" børnesæbe er en allergibombe

En undersøgelse fra Danmarks Aktive Forbruger viser at 'Vivag Kids! Gentle Soap' som produceres af PHARMA-VINCI A/S indeholder fire allergifremkaldende konserveringsmidler. Samtidigt markedsføres produktet som "mildt".

Blandt konserveringsmidlerne er Methyldibromo Glutaronitrile (MG) som ifølge Videncenter for allergi er en af de hyppigste årsager til allergi og som EU-kommissionens videnskabelige komité for kosmetiske produkter (SCCP) har indstillet til forbud i kosmetik, herunder flydende sæbe. De øvrige konserveringsmidler er Kathon, Benzyl alcohol og Disodium EDTA.

- Man kan sagtens lave sæbe uden at benytte allergifremkaldende konserveringsmidler. Det er udsædvanligt groft at Vivag Kids! Gentle Soap indeholder hele fire, siger Klaus Melvin Jensen, kampagneleder i Danmarks Aktive Forbrugere.

Vivag Kids! Gentle Soap sælges i bl.a. i Helsekostbutikker og på Apoteker. Sæbens navn indeholder det engelske ord "Gentle" som bl.a. betyder "mild, blid og let virkende". Desuden anprises sæben som: "mild sæbe velegnet til børns hud" og "en mild og skånsom sæbe".

- Man kan ikke forvente at børneforældre både skal nærlæse og kunne forstå komplicerede ingredienslister på sæber og andre plejeprodukter. Når PHARMA-VINCI A/S markedsfører sin allergifremkaldende børnesæbe som mild og skånsom, så er de direkte ansvarlige for at børn uforvarende bliver udsat for skadelige kemikalier, siger Klaus Melvin Jensen

Danmarks Aktive Forbrugere har nu anmeldt PHARMA-VINCI A/S til Miljøstyrelsen for ulovlig og vildledende markedsføring.

Klik her for at læse undersøgelsen (PDF format)
 

Vivag Kids droppet! Opdatering 01.03.2006

PHARMA-VINCI A/S har 01.03.2006 meddelt Danmarks Aktive Forbrugere at virksomheden for nogen tid har stoppet produktionen af Vivag Kids!, bl.a. fordi de selv var blevet opmærksom på indholdet af allergifremkaldende konserveringsmidler. Dette fik dog ikke PHARMA-VINCI A/S til at trække produktet tilbage fra butikkerne, hvor det d.d. stadigt kan findes. Ligesom produktet indtil den 24.02.2006 optrådte på PHARMA-VINCI A/S hjemmeside.

Danmarks Aktive Forbrugere er selvsagt glade for at produktionen af Vivag Kids! er stoppet men er helt uforstående overfor at at PHARMA-VINCI A/S ikke samtidigt har trukket produktet tilbage fra butikkerne og fx advaret forbrugerne via deres hjemmeside. Danmarks Aktive Forbrugere opretholder derfor anmeldelsen for ulovlig og vildledende markedsføring.