postheadericon Dansk supermarked trækker efter anmeld

Dansk Supermarked trækker en Eukalyptus salve tilbage efter en politianmeldelse fra Danmarks Aktive Forbrugere. Salven er en del af Danske Supermarkeds Balance serie, der markedsføres som "allergivenlige" og "renset" for de 26 mest allergifremkaldende parfumestoffer. Alligevel indeholder salven to af de 26 parfumer. Derudover indeholder hovedparten af seriens øvrige produkter flere af de hormonforstyrrende parabener og andre parfumer.

- Vi er selvsagt glade for at Dansk Supermarked nu trække det værste produkt i serien tilbage. Men forbrugere med parfumeallergi køber disse produkter i tillid til, at Dansk Supermarked ikke lyver for sine kunder. At udsætte allergikere for disse stoffer kan have alvorlige konsekvenser, og det er ubegribeligt at Dansk Supermarked på den måde spiller hasard med kundernes helbred, siger Klaus Melvin Jensen, kampagneleder i Danmarks Aktive Forbrugere.

Hele Balance serien sælges med det påtrykte slogan: "Alle produkter et udviklet med henblik på at minimere risikoen for allergi".

Danmarks Aktive Forbrugere har anmeldt Dansk Supermarked og hele Balance serien til politiet for at overtræde kosmetiklovgivningen.