postheadericon Hormonkemi til babyer på apotekerne

Forbrugernes tillid til de produkter de kan købe på apoteket er stor. Men i nogle tilfælde fuldstændig ubegrundet. Således kan man i apotekerkæden Dit Apotek* købe produkter speciallavet til babyer der indeholder konserveringsmidler af gruppen parabener, der er hormonforstyrrende og allergifremkaldende.

- Det er helt uforståeligt at man bevidst bruger hormonforstyrrende og allergifremkaldende i produkter til babyer. Mange går på apoteket for at være sikre på at købe særligt skånsomme produkter til deres børn. Men det kan være en rigtig dårlig ide. Tilsyneladende har de overhovedet ikke styr på hvad der er i deres egne produkter, siger Jeppe Juul Kampagneleder i Danmarks Aktive Forbrugere (DAF).

Produkterne produceres under Dit Apoteks eget navn, og bliver bl.a. markedsført under slogans som "Vi passer bedre på dig og din krop", som "allergivenlige" og indeholdende "et minimum af mild og dokumenteret konservering." og som "garanteret milde og skånsomme", at de har gennemgået "en nøje farmaceutisk kvalitetskontrol, hvor alle indholdsstoffer undersøges, bl.a. for allergifremkaldende stoffer og andre eventuelle bivirkninger".

DAF har nu anmeldt Dit Apotek for disse udsagn.

- Udover at deres markedsføring er klart vildledende og ulovlig, har vi konkluderet at de simpelthen ikke evner at holde styr på problemstillinger som denne. Det er særligt et problem når forbrugernes tillid til apotekerne er så stort som det er. Vi håber de har mere forstand på medicin end de har på babyplejemidler, siger Jeppe Juul.

- www.ditapotek.dk * Dit Apotek er 63 af Danmarks store apoteker, som er gået sammen og bl.a. sælger fælles "Private label" produkter som: Dit Apoteks baby og familieserier.