postheadericon Aktioner mod hormonkemi i Babysam

Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) har i marts og april udført aktioner mod en række forskellige Babysam butikker på Sjælland. Aktionerne skal sætte fokus på babyproduktkæden Babysams (*) salg af Natusan produkter indeholdende hormonforstyrrende stoffer.

(*) Babysam har den 17.03.2005 meddelt Danmarks Aktive Forbrugere at deres centrallager stopper alt indkøb af Natusan og at det udgår af deres sortiment. De individuelle Babysam butikker er dog selvstændige forretninger, som i princippet kan beslutte selv at indkøbe og sælge Natusanprodukter.

- Vi har prøvet at få Babysam til at fjerne produkter fra hylderne der indeholder hormonforstyrrende stoffer, men det har de blankt afvist*, siger kampagneleder fra DAF Jeppe Juul og fortsætter - Når en kæde har specialiseret sig i at sælge ting til babyer, burde man forvente at de tager denne slags problematikker alvorligt. Men det gør de tydeligvis ikke, siger Jeppe Juul.

DAF har planlagt flere aktioner mod Babysam* i den kommende tid.

De hormonforstyrrende stoffer er konserveringsmidler i gruppen af parabener og findes bl.a. i produkter af mærket Natusan. Ifølge Miljøstyrelsen er børn særligt følsomme overfor kemikalier generelt og som forælder bør man undgå produkter der indeholder konserveringsmidler.

Babysam er en landsdækkende kæde der har 29 butikker i Danmark.