postheadericon Ingen azofarver i Tiger

Azokampagne

Butikskæden Tiger vil ikke sælge produkter som indeholder de sundhedsskadelige azofarvestoffer. Det meddeler Tiger i en mail til Aktive Forbrugere. Sammen med deres øvrige varer sælger Tiger forskelligt slik og mad i deres butikker.

Aktive Forbrugere henvendte sig til Tiger efter at have fundet slik som indeholdt flere azofarvestoffer. I mailen til Aktive Forbrugere betegner Tiger det som 'en fejl at varen er blevet indkøbt' og skriver at de har meget fokus på ikke at få købt varer som indeholder azofarvestoffer. Fx valgte Tiger at trække M&M's ud af deres butikker indtil M&M's droppede azofarvestofferne.

Kampagneleder Klaus Melvin Jensen fra Aktive Forbrugere glæder sig over Tigers melding: - Det er godt at Tiger ikke vil have azo-farvestoffer i deres slik og fødevarer. Men sagen viser også at butikskæder konstant skal være på vagt for at forhindre at azofarver alligevel finder vej til hylderne.

Azofarvestoffer har vist sig at kunne give allergi-lignende symptomer såsom høfeber, nældefeber og astma. En engelsk undersøgelse fra 2007 viser at azofarvestoffer kan kan forårsage hyperaktivitet hos børn. En lang række supermarkedskæder og virksomheder har helt droppet azofarvestoffer. Bl.a. Brugsen, Søstrene Grene, CocaCola Company Norden og Harboes Bryggeri A/S. Tiger er en internationale butikskæde, som har mere end 40 butikker i Danmark. Tigers hjemmeside: www.tiger.dk