postheadericon Kræver handling fra fødevareministeren

En test fra Aktive Forbrugere afslører at en lang række brød og melprodukter indeholder stråforkortningsmider. Forskere har i årevis mistænkt stråforkortere for at være skyld i bl.a. mænds dalende sædkvalitet.

Aktive Forbrugere kræver nu at Fødevareminster Henrik Høegh tager initiativ til at få fjernet stråforkortere fra brød og mel som sælges i de danske butikker.

- "Som daværende viceformand for De Danske Landboforeninger var Henrik Høegh i 2000 med til at indgå en brancheaftale som garanterede forbrugerne roundup-frit brødkorn. Vi kræver nu at Fødevareministeren tager initiativ til at få branchen til at indgå en tilsvarende aftale omkring stråforkortere.", siger Jeppe Juul, kampagneleder fra Aktive Forbrugere.

I 2002 fik en lignende test fra Aktive Forbrugere OTA Solgryn og en lang række andre havegrynsmærker til at frivilligt droppe stråforkortere i havregrynsprodukter.

- "Det er desværre tydeligt at brød- og melbranchen ikke af selv har kunnet finde ud af at droppe stråforkorterne. Det er nødvendigt at Fødevareministeren kommer på banen", siger Jeppe Juul.