postheadericon Clean Clothes Campaign Danmark

Aktive Forbrugere arbejder for et bedre og mere bæredygtigt forbrug, herunder et etisk og socialt bæredygtigt forbrug.

Aktive Forbrugere er derfor aktive i Clean Clothes Campaign Danmark (CCCDK), som arbejder for at forbedre vilkårene for tekstilarbejdere i udviklingslandene.

Langt det meste af det tøj som sælges i Danmark er produceret i lande som Kina, Thailand, Bangladesh og Tyrkiet. Alt for ofte under helt uanstændige forhold, med grov underbetaling af arbejderne, fx udgør arbejdslønnen som regel mindre end 3% af den pris, tøjet koster i de danske butikker. Derudover forekommer der ofte børnearbejde og direkte undertrykkelse af arbejderne og deres fagforeninger.

Aktive Forbrugere var sammen med bl.a. 3f og Mellemfolkeligt Samvirke med til at stifte CCCDK i 2007. CCCDK er en del af den internationale Clean Clothes Campaign som arbejder i 14 europæiske lande og samarbejder med et netværk på over 200 organisationer og fagforeninger i producentlandene.

postheadericon Tøjindustrien udnytter stadigt kasteløse

Clean Clothes Campaign Danmark

Maid in India 550Unge kasteløse kvinder udnyttes stadigt i Indiens tøjindustri. Det dokumenter en ny rapport 'Maid in India' som følger op på en tilsvarende rapport 'Captured By Cotton' fra 2011.

Undnyttelsen forgår især i Tamil Nadu provinsen, hvor tusindvis arbejder under nogle kontrakter, der næsten svarer til slavearbejde.

Dette på trods af at de store globale tøjbrands i det senste år har taget en række initiativer og lovet at ændre på forholdene.

Læs mere…

 

postheadericon Ret til en løn man kan leve af

Clean Clothes Campaign Danmark

Cambodia Tribunal Tognoni 550Tribunalet "Leveløn og anstændige arbejdsforhold for Cambodianske tekstilarbejdere" sætter fokus på de elendig arbejds- og lønforhold i den Cambodianske tøjindustri.

Arbejdere, multinationale selskaber og andre interessentgrupper fremlagde den 5. og 6. februar i Phlom Phen overbevisende vidnesbyrd om problemerne foran et panel af 5 uafhængige ekspertdommere.

Læs mere…

 
Flere artikler...