postheadericon Clean Clothes Campaign Danmark

Aktive Forbrugere arbejder for et bedre og mere bæredygtigt forbrug, herunder et etisk og socialt bæredygtigt forbrug.

Aktive Forbrugere er derfor aktive i Clean Clothes Campaign Danmark (CCCDK), som arbejder for at forbedre vilkårene for tekstilarbejdere i udviklingslandene.

Langt det meste af det tøj som sælges i Danmark er produceret i lande som Kina, Thailand, Bangladesh og Tyrkiet. Alt for ofte under helt uanstændige forhold, med grov underbetaling af arbejderne, fx udgør arbejdslønnen som regel mindre end 3% af den pris, tøjet koster i de danske butikker. Derudover forekommer der ofte børnearbejde og direkte undertrykkelse af arbejderne og deres fagforeninger.

Aktive Forbrugere var sammen med bl.a. 3f og Mellemfolkeligt Samvirke med til at stifte CCCDK i 2007. CCCDK er en del af den internationale Clean Clothes Campaign som arbejder i 14 europæiske lande og samarbejder med et netværk på over 200 organisationer og fagforeninger i producentlandene.

postheadericon Cambodjansk fagforeningsleder løsladt

Clean Clothes Campaign Danmark

Sous Chantha, Cambodjansk fagforeningsleder fra Coalition of Cambodian Apparel Workers Democratic Unions (C.CAWDU) og tidligere ansat i United Apparel Garment Factory, blev den 24 juli 2011 idømt 10 måneders fængsel for narkotika-besidelse. De 7 måneder svarer til den tid han havde siddet varetægtsfængslet, resten af dommen blev gjort betinget.

Den 18. november 2010 blev Sous Chantha, fagforeningsleder arresteret og sigtet for narkohandel. Sigtelsen som en række menneskerettighedsorganisationer og Clean Clothes Campaign mener blev foretaget på et falsk grundlagt, for at forhindre hans fagforeningsaktiviteter. Klik her for at læse mere om arrestationen.

Læs mere…

 

postheadericon Elendige forhold i tøjindustrien

Clean Clothes Campaign Danmark

syersker_260Arbejdsforholdene i den asiatiske tekstilindustri er elendige. Arbejderene betales ofte regulære sultelønninger og fagforeningerne undertrykkes. Ligeledes er der eksempler på at arbejderne skal betale for deres eget drikkevand og at de kvindelige arbejdere tvinges til at tage en graviditetstest - er de gravide, mister de deres job

Det og meget mere dokumentere en ny undersøgelse foretaget af den internationale sammenslutning af tøjarbejdere, ITGLWF. Undersøgelsen fokuserer på arbejdsforholdende i 83 tøjfabrikker i Sri Lanka, Filippinerne og Indonesien, som tilsammen beskæftiger mere end 100.000 arbejdere.

Læs mere…

 
Flere artikler...