postheadericon Vildledende markedsføring af fødevarer

Det vrimler med fuskere og plattenslagere i fødevarebranchen. Tvivlsomme produkter fylder op på hylderne og i kølediskene. Eksemplerne er mange. Gammeldags chokoladeflødeis hvor hovedingrediensen er vand og produktet holdes sammen af stabilisatorer. Hollandaise sauce proppet med smagsforstærkere og farvestof. Slik hvor frugsmagen er pumpet med kunstig aroma. Man kan blive ved og ved.

Alt for Mange virksomheder prøver i at snyde forbrugerne ved at lade som om deres varer er bedre end de er. Aktive Forbrugere arbejder på at bekæmpe denne form for svindel og har anmeldt flere hundrede varer til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

postheadericon Coop anmeldt for vildledning

Vildledende markedsføring af fødevarer

coop_sauce_200Coops pulversaucer, bl.a. Brun sauce og Bernaise sauce, markedsfører sig med et særligt mærke, som indeholder anprisningen: “Ingen smagsforstærkere tilsat”. Dette selv om saucerne indeholder store mængder af gærekstrakt som netop har et højt indhold af smagsforstærkeren mononatriumglutaminat (E 621).

Aktive Forbrugere har derfor anmeldt Coop til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

Læs mere…

 

postheadericon Ulovlig markedsføring af Malaco Truly slik

Vildledende markedsføring af fødevarer

Malaco Truly slik-serien har med afdæmpede pakninger og anprisningerne '30 mindre sukker' og 'Naturlige farver' markedsfører sig som et sundere alternativ til andet slik. Markedsføringen er foregået i TV-reklamen, på hjemmesider og direkte på pakningerne. 

Efter en anmeldelse fra Aktive Forbrugere er markedsføringen af Malaco Truly serien nu kendt vildledende og ulovlig af Fødevaremyndighederne.

Malaco Truly serien produceres af Leaf Danmark Aps., som også har en lang række andre produkter produkter som Familie GUF, Läkerol og PEZ.

- Leaf Danmark har åbenlyst og kynisk forsøgt at udnytte forbrugernes øgede fokus på sundhed og sukker i deres ulovlige markedsføring, siger Klaus Melvin Jensen, Kampagneleder i Aktive Forbrugere. 

Læs mere…

 
Flere artikler...