postheadericon Vildledende markedsføring af fødevarer

Det vrimler med fuskere og plattenslagere i fødevarebranchen. Tvivlsomme produkter fylder op på hylderne og i kølediskene. Eksemplerne er mange. Gammeldags chokoladeflødeis hvor hovedingrediensen er vand og produktet holdes sammen af stabilisatorer. Hollandaise sauce proppet med smagsforstærkere og farvestof. Slik hvor frugsmagen er pumpet med kunstig aroma. Man kan blive ved og ved.

Alt for Mange virksomheder prøver i at snyde forbrugerne ved at lade som om deres varer er bedre end de er. Aktive Forbrugere arbejder på at bekæmpe denne form for svindel og har anmeldt flere hundrede varer til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

postheadericon Endnu en bøde til Danone

Vildledende markedsføring af fødevarer

Den globale fødevaregigant Danone har fået en bøde på 20.000 kroner af Fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring af mælkeproduktet Danonino.

Sagen blev taget op efter at Aktive Forbrugere i november 2009 anmeldte Danone.

Danonino er en slags dessert eller slik som markedsføres som sundt for børn, men som indholder langt mere sukker og fedt end de officielle kostråd anbefaler.

Læs mere…

 

postheadericon Yderligere nedskæringer på fødevarekontrollen?

Vildledende markedsføring af fødevarer

Aktive Forbrugere er målløse over af Fødevareministeren foreslår at skære yderligere ned på fødevarekontrollen.

- "Der er i forvejen blevet skåret markant ned i en årrække, således at dele af fødevarelovgivningen allerede nu reelt ikke bliver håndhævet, og sagsbehandlingstiden nemt er på flere år. Det er fuldstændigt uansvarligt", siger Klaus Melvin Jensen, kampagneleder i Aktive Forbrugere.

Læs mere…

 
Flere artikler...