postheadericon Konkret økologi

Hvad er forskellen på økologisk og konventionelle fødevarer?

Overordnet er økologiske fødevare er produceret uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler, der er skrappere regler for dyrevelfærd for økologi, økologiske fødevarer indeholder langt færre tilsætningstoffer end konventionelle og økologiske fødevarer indeholder ikke sprøjtegiftrester. Ligesom der ofte er en væsentlig forskel på selve produktionsprocesserne.

For at vise forskellen helt konkret, så gennemgås her en række udvalgte fødevarer som spænder fra basis fødevarer som sukker og mandariner over levepostej til pizzaer og hindbærbrus.

Læs mere i nedenstående artikler

lakrids_lille

Lakrids består mest af sukker, hvedemel og rålakrids. Forskellen på økologisk o g konventionel lakrids er at der ikke bruges pesticider og kunstgødning i den økologiske produktion. Klik her for at læse mere.

bacon_lille

Bacon er røget flæsk fra svinets side. Forskellen på økologisk og konventionelt bacon er bl.a. at økologisk bacon ofte fremstilles mere traditionelt. Klik her for at læse mere

clementiner_lille

Mandariner er en citrusfrugt ligesom appelsiner. Forskellen på konventionelle og økolgiske mandariner er bl.a. at økologiske dyrkes uden at der benyttes pesticider. Klik her for at læse mere

hindbaerbrus2_lille

Hindbærbrus. Forskellen på økologisk og konventionel hindbærbrus er at økologisk indeholder hindbærsaft, hvor konventionelt indeholder farvestoffer og aroma. Klik her for at læse mere

kyllingepoelser_lille

Kyllingepølser. Forskellen på økologiske og konventionelle kyllingepølser er bl.a. at der er tilsætningsstoffer i konventionelle pølser og at de har en længere holdbarhed. Klik her for at læse mere.

sukker_lille

Sukker. Forskellen på økologisk og konventionelt sukker er bl.a. at der ikke må bruges kunstgødning i den økologiske produktion. Økologisk sukker er ofte importeret rørsukker. Klik her for at læse mere.

pizza_lille

Frossen Pizza. Forskellen på konventionel og økologisk frossen pizza er bl.a. at den konventionelle indeholder en lang række tilsætnings- stoffer, stabilisatorer og ekstrakter. Klik her for at læse mere

leverpostej_lille

Leverpostej. Den største forskel på økologisk og konventionel leverpostej er at der er strammere regler for økologisk dyrevelfærd.
Klik her for at læse mere.


Derudover er der en række artikler som uddyber særlige interessante aspekter ved produkterne. bl.a. om bivoks som bruges til overfladebehandling af slik, transport af fødevarer og om tilsætningsstoffer og økologi.

Læs mere i nedenstående artikler

> Bivoks til overfladebehandling af slik
> Emballage af fødevarer
> Brug af kunstgødning
> Brug af sprøjtemider
> Transport af fødevarer
> Pesticider og mandariner
> Tilsætningsstoffer og økologi