postheadericon Clean Clothes Campaign Danmark

Aktive Forbrugere arbejder for et bedre og mere bæredygtigt forbrug, herunder et etisk og socialt bæredygtigt forbrug.

Aktive Forbrugere er derfor aktive i Clean Clothes Campaign Danmark (CCCDK), som arbejder for at forbedre vilkårene for tekstilarbejdere i udviklingslandene.

Langt det meste af det tøj som sælges i Danmark er produceret i lande som Kina, Thailand, Bangladesh og Tyrkiet. Alt for ofte under helt uanstændige forhold, med grov underbetaling af arbejderne, fx udgør arbejdslønnen som regel mindre end 3% af den pris, tøjet koster i de danske butikker. Derudover forekommer der ofte børnearbejde og direkte undertrykkelse af arbejderne og deres fagforeninger.

Aktive Forbrugere var sammen med bl.a. 3f og Mellemfolkeligt Samvirke med til at stifte CCCDK i 2007. CCCDK er en del af den internationale Clean Clothes Campaign som arbejder i 14 europæiske lande og samarbejder med et netværk på over 200 organisationer og fagforeninger i producentlandene.

postheadericon Fabriksarbejdere nægtet basale rettigheder

Clean Clothes Campaign Danmark

De internationale luksus brands Tommy Hilfiger og Polo Ralph Lauren nægter basale rettigheder til de fabriksarbejdere på PT Mulia Knitting Factory (MKF) i Indonesien, hvor de får produceret deres tøj.

Tommy Hilfiger har en række butikker i Danmark og Polo Ralph Lauren sælges bl.a. i Kaufmann og Axel.

Ifølge Clean Clothes Campaign (CCC) er arbejderne, siden begyndelsen af 2008, blevet nægtet retten til at oprette deres egen uafhængige fagforening. MFK nægter at anderkende fagforeningen SBGTS-GSBI, som er oprettet af den nationale fagforening GSBI. Og I 2008 fyrede MKF alle de fagforeningledere og medlemmer i SBGTS-GSBI som ikke ville droppe kampen for deres rettigheder.

Læs mere…

 

postheadericon Arrestation for at demonstrere mod Triumph

Clean Clothes Campaign Danmark

Politiet i Thailand har udstedt arrest ordrer mod tre fagforeningsledere, Jitra Kotchadej, Sunthorn Boonyod og Bunrawd Saiwong for at arrangere en fredelig demonstration mod afskedigelsen af næsten 2000 arbejdere på undertøjsfabrikken Body Fashion Thailand, som er ejet af Triumph International.

Læs mere…