postheadericon Clean Clothes Campaign Danmark

Aktive Forbrugere arbejder for et bedre og mere bæredygtigt forbrug, herunder et etisk og socialt bæredygtigt forbrug.

Aktive Forbrugere er derfor aktive i Clean Clothes Campaign Danmark (CCCDK), som arbejder for at forbedre vilkårene for tekstilarbejdere i udviklingslandene.

Langt det meste af det tøj som sælges i Danmark er produceret i lande som Kina, Thailand, Bangladesh og Tyrkiet. Alt for ofte under helt uanstændige forhold, med grov underbetaling af arbejderne, fx udgør arbejdslønnen som regel mindre end 3% af den pris, tøjet koster i de danske butikker. Derudover forekommer der ofte børnearbejde og direkte undertrykkelse af arbejderne og deres fagforeninger.

Aktive Forbrugere var sammen med bl.a. 3f og Mellemfolkeligt Samvirke med til at stifte CCCDK i 2007. CCCDK er en del af den internationale Clean Clothes Campaign som arbejder i 14 europæiske lande og samarbejder med et netværk på over 200 organisationer og fagforeninger i producentlandene.

postheadericon Rana Plaza ofre venter stadigt på kompensation

Clean Clothes Campaign Danmark

ranaplaza overlevende 550Danske PWT Group fik produceret tøj i Rana Plaza bygningen til deres butikskæder Tøjeksperten og Wagner. Men næsten et år efter Rana Plaza katastrofen nægter PWT Group fortsat at betale kompensation til ofrene.

Den 24. april 2014 er det et år siden at Rana Plaza bygningen i Bangladesh styrtede sammen og dræbte 1.138 mennesker og sårede mere end 2000. Årsagen til sammenstyrtningen var blandt andet, at bygningens tre øverste etager var bygget ulovligt.

Mindst 29 internationale tøjbrands fik produceret i Rana Plaza bygningen, heriblandt Benetton, Zara (Inditex) og Primark. Danskejede PWT Group fik også produceret i Rana Plaza. PWT Group ejer og driver de to herretøjskæder Tøjeksperten og Wagner samt Texman; en international tøjbrand- og engrosvirksomhed for herretøj.

Læs mere…

 

postheadericon Danske virksomheder tager ansvar i Bangladesh

Clean Clothes Campaign Danmark

RanaPlaza ILRF 1000xSeks danske virksomheder har nu underskrevet aftalen 'Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh', som skal forbedre de livsfarlige forhold på tekstilfabrikkerne i Bangladesh.

Det er IC Companys, DK Company, PWT Group, COOP Danmark, Dansk Supermarked og Bestseller med tøjmærker som Vero Moda og Jack&Jones. Mere end 55 række førende internationale tøjvirksomheder havde allerede underskrevet aftalen herunder H&M, Inditex (Zara), PVH (Calvin Klein), Tchibo, Helly Hansen, G-Star, Benetton og Esprit.

Læs mere…

 
Flere artikler...