postheadericon Vildledende markedsføring af fødevarer

Det vrimler med fuskere og plattenslagere i fødevarebranchen. Tvivlsomme produkter fylder op på hylderne og i kølediskene. Eksemplerne er mange. Gammeldags chokoladeflødeis hvor hovedingrediensen er vand og produktet holdes sammen af stabilisatorer. Hollandaise sauce proppet med smagsforstærkere og farvestof. Slik hvor frugsmagen er pumpet med kunstig aroma. Man kan blive ved og ved.

Alt for Mange virksomheder prøver i at snyde forbrugerne ved at lade som om deres varer er bedre end de er. Aktive Forbrugere arbejder på at bekæmpe denne form for svindel og har anmeldt flere hundrede varer til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

postheadericon Knorr vildleder igen om smagsforstærkere

Vildledende markedsføring af fødevarer

fond du chef 800Det internationale fødevaremærke Knorr vildleder igen forbrugerne omkring den udbredte brug af smagsforstærker i deres produkter. Denne gang drejer det sig om produktserien FOND "DU CHEF" (Kokkens fond) som anprises som værende uden tilsatte smagsforstærkere, selvom den er tilsat gærekstrakt, som netop har et højt indhold af smagsforstærkeren mononatriumglutaminat.

Knorr har tidligere benyttet samme vildledende markedsføring for deres pulversaucer og lasagneprodukter, men ændrede markedsføringen efter en anmeldelse fra Aktive Forbrugere.

Læs mere…

 

postheadericon Kims anmeldt for vildledning

Vildledende markedsføring af fødevarer

kims american grill 550Chipsproducenten Kims A/S markedsfører deres "Kim's American Grill" kartoffelchips med anprisningen: "Ingen smagsforstærkere" . Dette på trods af at det fremgår af både ingredienslisten og Kims hjemmeside at produktet indeholder gærekstrakt, som netop har et højt indhold af smagsforstærkeren mononatriumglutaminat (E631).

Aktive Forbrugere har derfor anmeldt Kims A/S til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

Læs mere…

 
Flere artikler...