postheadericon Vildledende markedsføring af fødevarer

Det vrimler med fuskere og plattenslagere i fødevarebranchen. Tvivlsomme produkter fylder op på hylderne og i kølediskene. Eksemplerne er mange. Gammeldags chokoladeflødeis hvor hovedingrediensen er vand og produktet holdes sammen af stabilisatorer. Hollandaise sauce proppet med smagsforstærkere og farvestof. Slik hvor frugsmagen er pumpet med kunstig aroma. Man kan blive ved og ved.

Alt for Mange virksomheder prøver i at snyde forbrugerne ved at lade som om deres varer er bedre end de er. Aktive Forbrugere arbejder på at bekæmpe denne form for svindel og har anmeldt flere hundrede varer til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

postheadericon Coop stopper vildledning

Vildledende markedsføring af fødevarer

coop_slogan_200Coop stopper den vildledende markedsføring af Coops pulversaucer. Beslutningen kommer efter at Aktive Forbrugere har anmeldt Coop til fødevaremyndighederne for ulovlig og vildledende markedsføring.

Coop pulversaucer bl.a. Brun sauce og Bernaise sauce, er blevet markedsført med et særligt mærke på pakkerne, som indeholder anprisningen: “Ingen smagsforstærkere tilsat”. Dette selv om saucerne indeholder store mængder af gærekstrakt som netop har et højt indhold af smagsforstærkeren mononatriumglutaminat (E 621).

Læs mere…

 

postheadericon Danone bryder fødevareloven

Vildledende markedsføring af fødevarer

Danone har igen benyttet sig af ulovlig vildledning. Denne gang ved at hævde, at bakterien probiotika i yoghurten Actimel kan forebygge, lindre eller have gavnlig virkning på kræft, autisme, betændelse, mundsygdom­me, allergi, højt blodtryk og højt kolesteroltal. Fødevaremyndighederne har nu givet Danone en bøde på 10.000 kr.

Klik her og læs mere om sagen på avisen 24timer.

Aktive Forbrugere har tidligere kørt en række sager mod Danones ulovlige markedsføring. Bl.a. en tv-reklame for Aktimel hvor Danone fik en bøde for at give indtryk af at produktet var sygdomsforebyggende og en sag mod desserten Danonino som blev markedsføret som sundt for børn, selv om den indholder langt mere sukker og fedt end de officielle kostråd anbefaler.

 
Flere artikler...