postheadericon Sandblæsning af jeans

sandblaeste jeans 200Mange af de jeans som sælges i butikkerne har deres slidte look, fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne metode giver tekstilarbejderne den dødbringende sygdom silikose. Sandblæsning foretages i lande som Tyrkiet, Bangladesh og Ægypten. Alene i Tyrkiet er der indtil til nu registeret 1200 tilfælde af silikose. Mange arbejdere er døde.

Klik her for at læse mere om silikose og sandblæsning af jeans

Aktive Forbrugere sætter i samarbejde med Clean Clothes Campaign Danmark fokus på sandblæsning af jeans. Kampagn er en del af af en global kampagne mod sandblæsning.

Som en følge af kampagnen mod Sandblæsning har en lang række danske og udenlandske tøjvirksomheder, bl.a. Jack&Jones, Esprit og Wrangler meddelt at de ikke vil benytte sandblæsning ved fremstillingen af deres jeans.

Klik her for at se en opdateret liste over virksomheder.

postheadericon Armani dropper sandblæsning

armani_logo_130Det italienske modehus Giorgio Armani har via deres Facebook-side meddelt, at de dropper sandblæsning af jeans fra efterårs-vinter kollektionen 2011/2012 og frem. Meddelelsen kommer efter en intensiv kampagne mod en række modevirksomheder bl.a. Armani.

Mange jeans har deres slidte look, fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne behandling er kendt for at dræbe og invalidere sandblæsningsarbejderne i tekstilproducerende lande som Tyrkiet, Bangladesh og Cambodia.

Læs mere…

 

postheadericon Versace støtter forbud mod sandblæsning

versace_logo_150Det italienske modehus Versace har meddelt, at de støtter den internationale appel om et globalt forbud mod sandblæsning af jeans. Meddelelsen kommer efter en intensiv kampagne. Versace har tidligere nægtet at støtte appellen om et forbud, ligesom de har nægtet at give oplysninger om, hvordan deres jeans blev produceret.

Mange jeans har deres slidte look, fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne behandling er kendt for at dræbe og invalidere sandblæsningsarbejderne i tekstilproducerende lande som Tyrkiet, Bangladesh og Cambodia.

Læs mere…

 

postheadericon New Yorker dropper sandblæsning

Den internationale tøjkæde New Yorker har meddelt at de stopper med at få sandblæst deres jeans.

Mange jeans har deres slidte look fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne behandling er kendt for at dræbe og invalidere sandblæsningsarbejderne i tekstilproducerende lande som Tyrkiet, Bangladesh og Cambodia.

Aktivister fra Aktive Forbrugere, Clean Clothes Campaign Danmark og Paytime var den 30. marts i aktion mod New Yorker foran deres butik på strøget i København. Klik her for at se billeder fra aktionen.

Læs mere…

 

postheadericon Modefirmaer ønsker forbud mod sandblæsning

Store internationale modefirmaer som H&M, Levi´s og danske Bestseller har sammen med Det internationale forbund for arbejdere i tekstil-og lædervareindustrien (ITGLWF) udsendt en fælles appel om et globalt forbud mod sandblæsning af jeans.

Sandblæsning af jeans foregår ved at sand under højt tryk blæses mod stoffet, hvilket giver stoffet et afbleget og slidt udseende. Sandblæsning kan være ekstremt farligt for sandblæsningsarbejdernes helbred hvis det ikke foretages under sikre forhold.

Læs mere…

 

postheadericon Danske virksomheder siger nej til sandblæsning

Dansk Supermarked som ejer butikskæderne Tøj og Sko, Føtex og Bilka. Samt tøjvirksomheden Five Units tager nu afstand fra brugen af sandblæsning og garanterer at den farlige produktionsform ikke vil blive brugt til deres jeans.

Læs mere…

 
Flere artikler...