postheadericon Sandblæsning af jeans

sandblaeste jeans 200Mange af de jeans som sælges i butikkerne har deres slidte look, fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne metode giver tekstilarbejderne den dødbringende sygdom silikose. Sandblæsning foretages i lande som Tyrkiet, Bangladesh og Ægypten. Alene i Tyrkiet er der indtil til nu registeret 1200 tilfælde af silikose. Mange arbejdere er døde.

Klik her for at læse mere om silikose og sandblæsning af jeans

Aktive Forbrugere sætter i samarbejde med Clean Clothes Campaign Danmark fokus på sandblæsning af jeans. Kampagn er en del af af en global kampagne mod sandblæsning.

Som en følge af kampagnen mod Sandblæsning har en lang række danske og udenlandske tøjvirksomheder, bl.a. Jack&Jones, Esprit og Wrangler meddelt at de ikke vil benytte sandblæsning ved fremstillingen af deres jeans.

Klik her for at se en opdateret liste over virksomheder.

postheadericon Modefirmaer ønsker forbud mod sandblæsning

Store internationale modefirmaer som H&M, Levi´s og danske Bestseller har sammen med Det internationale forbund for arbejdere i tekstil-og lædervareindustrien (ITGLWF) udsendt en fælles appel om et globalt forbud mod sandblæsning af jeans.

Sandblæsning af jeans foregår ved at sand under højt tryk blæses mod stoffet, hvilket giver stoffet et afbleget og slidt udseende. Sandblæsning kan være ekstremt farligt for sandblæsningsarbejdernes helbred hvis det ikke foretages under sikre forhold.

Læs mere…

 

postheadericon Danske virksomheder siger nej til sandblæsning

Dansk Supermarked som ejer butikskæderne Tøj og Sko, Føtex og Bilka. Samt tøjvirksomheden Five Units tager nu afstand fra brugen af sandblæsning og garanterer at den farlige produktionsform ikke vil blive brugt til deres jeans.

Læs mere…

 

postheadericon Aktion mod New Yorker og Solid

Aktivister fra Clean Clothes Campaign Danmark, Aktive Forbrugere og Paytime i aktion mod sandblæsning på strøget onsdag den 30. marts 2011.

Mange jeans har deres slidte look fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne behandling af jeans er kendt for at dræbe og invalidere sandblæsnings- arbejderne i tekstilproducerende lande som Tyrkiet, Bangladesh og Cambodia.

Alligevel har virksomheder og tøjbrands som danske Solid og internationale New Yorker afviset en reel dialog om problemet.

Clean Clothes Campaign og Aktive Forbrugere fører en kampagne for at stoppe sandblæsning af jeans. Store mærker som Levi's, Wrangler, Hennes & Mauritz og de danske Jack & Jones og Jackpot har allerede meddelt at de stopper brugen af sandblæsning.

Læs mere…

 

postheadericon Kampagne mod sandblæste “Killer jeans”

Mange af de jeans som sælges i butikkerne har deres slidte look fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne metode giver arbejderne den dødbringende sygdom silikose. Virksomheder og tøjbrands som danske Solid og Dansk Supermarked, og internationale som New Yorker og Armani afviser en reel dialog om problemet.

Derfor starter Clean Clothes Campaign Danmark og Aktive Forbrugere en kampagne som sætter fokus på sandblæsning. Kampagnen starter med en aktion onsdag den 30.03.2011 mod Solid og New Yorkers butikker på Strøget i København.

Læs mere…

 

postheadericon Adulhalim Demir - sandblæsningarbejder

Interview med Adulhalim Demir - en tidligere sandblæsningarbejder fra Tyrkiet, som lider af silikose og ikke længere kan forsørge sine børn.

Læs mere…

 
Flere artikler...