postheadericon De lever og dør af bananerne

I Ecuador sprøjter små fly banan-plantager med pesticider, der er ulovlige i Danmark og EU. Arbejdere og naboer rammes af sygdomme og misdannelser. Der er en markant højere dødelighed og forekomst af kræft i bananprovinserne end i resten af Ecuador. Pesticiderne påføres med fly, der sprøjter giften ud over Ecuadors flere end 5000 bananplantager, og dermed rammer både bananarbejdere, men også lokalbefolkningen.

Det uafhængige medie Danwatch har lavet en omfattende undersøgelse om de farlige og elendige forhold i Banan industrien.

Klik her for at læse Danwatchs undersøgelse

Aktive Forbrugere er medlem at EUROBAN netværket af europæiske civilsamfundsorganisationer, der arbejder sammen med civilsamfundsorganisationer på andre kontinenter for socialt retfærdige, økonomisk levedygtige og miljøvenlige tropiske banan og frugtindustrier.

 

postheadericon Fyffes suspendering fra etisk organisation forlænget igen - Tegn på positiv dialog

Fyffes Banana PineappleBanan og frugtimportøren Fyffes suspendering fra engelske organisation Ethical Trading Initiative (ETI) er blevet forlænget. Der er nu tegn på en positiv dialog med Fyffes ejere.

Fyffes er anklaget for alvorlige krænkelser af arbejdstagerrettigheder i deres leverandørkæde, herunder manglende betaling af mindsteløn og arbejdsløshedsforsikring. Ligeledes arbejdere og miljøet er blevet udsat for giftige kemikalier.

Der været diskussioner med Fyffes og senest mere konstruktivt med Fyffes nye ejere, den japanske virksomhed Sumitomo. I januar 2018 vil er det et år siden Sumitomo overtog ejerskab af Fyffes og offentligt forpligted sig at sikre at krænkelserne stopper.

ETI vil genbehandle sagen på deres næste bestyrelsesmøde i januar 2018.

Læs mere…

 

postheadericon Aktive Forbrugeres aktioner på Buy Nothing Day

BND 2001 Fisketorvet 1000

Aktive Forbrugere har markeret Buy Nothing Day med en række forskellige aktioner og events siden 1999. Her uddeles der Buy Nothing Day balloner til børn og voksne foran indkøbscentret Fisketorvet.

Læs mere…

 
Flere artikler...