postheadericon Giftstof i Natusans vådservietter

Natusans vådservietter til babyer indeholder giftstoffet Iodopropynyl butylcarbamate. Stoffet bruges bl.a. i andet træbeskyttelse og må ikke findes i kosmetiske produkter, der bruges på læberne. I USA er det mistænkt for at give leverskader og danske forskere har gjort opmærksom på, at stoffet kan give allergiske reaktioner, når det bruges i kosmetik. I Natusan produkter fungerer stoffet som konserveringsmiddel.

Læs mere…

 

postheadericon Stråforkortere i OTA Solgryn?

Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) fik i 2001 foretaget en undersøgelse af indholdet af stråforkortere (Chlormequat) i OTA Solgryn. Undersøgelsen viste at OTA Solgryn indeholdt mellem 2.0 og 1.5 mg Chlormequat pr. kg havregryn. Den efterfølgende presseomtale af undersøgelsen bevirkede at Quaker Oats Scandinavia i begyndelsen af 2002 besluttede at OTA Solgryn fremover ikke ville være behandlet med stråforkortningsmidler.

Læs mere…

 

postheadericon Apoteker udfaser hormonforstyrrende stoffer

Langt de fleste af Danmarks Apoteker udfaser brugen af de hormonforstyrrende konserveringsmidler parabener i deres egne babyplejeprodukter. Det meddeler indkøbsforeningen Apotekernes A.m.b.a. i et brev til forbrugerorganisationen Danmarks Aktive Forbrugere (DAF).

Læs mere…

 
Flere artikler...