postheadericon Hvad er gensplejsede fødevarer?

Gensplejsede fødevarer fremstilles af dyr og planter, der har fået ændret arveanlæggene (generne) for at give dem nye egenskaber. Man kan f.eks. gøre en planteart i stand til at modstå sprøjtegift eller gøre en art kulderesistent, så den kan gro i et koldere klima. Ved gensplejsning får én organisme tilført arvemasse fra en anden.

Læs mere…

 

postheadericon OTA Solgryn nu uden stråforkortere

OTA Solgryn, vil fremover ikke være behandlet med stråforkortningsmidler. Producenten Quaker Oats har taget beslutningen, efter at Danmarks Aktive Forbrugere (DAF) i sommeren 2001 afslørede at produkter indeholdt store mængder af stråforkortning midlet Chlormequat. I løbet af efteråret 2001 har DAF løbende ført en konstruktiv dialog med Quaker Oats om problemerne med stråforkortere.

Læs mere…

 

postheadericon Fokus på giftrester i mandariner og clementiner

 Glædelig Jul - med sprøjtegiftrester i 97% af stikprøverne på clementiner og mandariner. 97% af de stikprøver, myndighederne har foretaget på ikke-økologiske clementiner og mandariner i 1999 og 2000, indeholdt sprøjtegiftrester. Ser man på indholdet af sprøjtegiftrester fra 1990 til 2000 har over 60% af samtlige undersøgte clementiner og mandariner indeholdt sprøjtegiftrester. Det kan ikke forventes, at det vil blive bedre i 2001.

Læs mere…

 
Flere artikler...