postheadericon Fakta om bestrålede fødevarer

Bestråling af fødevarer anvendes til at forlænge holdbarheden og/eller til at nedsætte risikoen for fødevareforgiftninger forårsaget af mikroorganismer. Virkningen af bestråling skyldes bl.a., at behandlingen hæmmer eller udrydder bakterier og andre mikroorganismer.

I Danmark er det tilladt at sælge bestrålede krydderier og urter. Bestrålede fødevarer skal mærkes.

Læs mere…

 

postheadericon Ulovlige bestrålede fødevarer i Danmark

En undersøgelse foretaget af Danmarks Aktive Forbrugere og forbrugerbladet Tænk og Test, viser at der findes bestrålede fødevarer i Danmark. 'Guacamolekrydderiblanding' af mærket Casa Fiesta er blevet anmeldt til fødevaremyndighederne for, i modstrid med lovgivningen, at være bestrålet uden at være mærket.

Læs mere…

 

postheadericon Hvad er gensplejsede fødevarer?

Gensplejsede fødevarer fremstilles af dyr og planter, der har fået ændret arveanlæggene (generne) for at give dem nye egenskaber. Man kan f.eks. gøre en planteart i stand til at modstå sprøjtegift eller gøre en art kulderesistent, så den kan gro i et koldere klima. Ved gensplejsning får én organisme tilført arvemasse fra en anden.

Læs mere…

 
Flere artikler...