postheadericon Appel om stop for sandblæsning af jeans

Den internationale Clean Clothes Campaign appellerer til alle jeans producenter, forhandlere og designere om at stoppe brugen af sandblæsning i jeansproduktionen. Læs appellen og klik her for at gå til Clean Clothes Campaigns hjemmeside og underskrive appellen.

Læs mere…

 

postheadericon Sandblæsning af jeans dræber

Sandblæsning af jeans foregår ved at sand under højt tryk blæses mod stoffet, hvilket giver stoffet et afbleget og slidt udseende. Sandet indeholder bl.a. mineralet silicium, som giver et bedre resultat af sandblæsningen.

Når arbejdere i tøjindustrien arbejder med sandblæsning, vil de uundgåeligt komme til at indånde store mængder siliciumstøv, som kan give dem lungesygdommen silikose. Det er en uheldbredelig sygdom som bl.a. medfører åndenød, hoste og feber. I de sene stadier er sygdommen invaliderende og ofte dødbringende.

Læs mere…

 

postheadericon Kræver handling fra fødevareministeren

En test fra Aktive Forbrugere afslører at en lang række brød og melprodukter indeholder stråforkortningsmider. Forskere har i årevis mistænkt stråforkortere for at være skyld i bl.a. mænds dalende sædkvalitet.

Aktive Forbrugere kræver nu at Fødevareminster Henrik Høegh tager initiativ til at få fjernet stråforkortere fra brød og mel som sælges i de danske butikker.

Læs mere…

 
Flere artikler...