postheadericon Tøjindustriens slaver

dalit_200Unge piger i sydindien udnyttes groft af den lokale tøjindustri, der med slavelignende forhold producer tøj for en lang række internationale tøjmærker som H&M, Next og Tommy Hilfiger. Det dokumenterer rapporten “Captured by Cotton” fra The India Committee of the Netherlands og Centre for Research on Multinational Companies.

De fleste af de unge piger er kasteløse eller dalitter som de kalder sig selv.

Læs mere…

 

postheadericon Der eksisterer ikke "sikker” sandblæsning

Interview med Yesim Yasin fra den tyrkiske Solidarity Commitee for Sandblasting Labourers. Hun fortæller bl.a. at 52 tyrkiske arbejdere indtil videre er døde af sandblæsningsskaderne. Om alternativerne til sandblæsning og om hvordan tøjvirksomheder nu flytter produktionen fra Tyriet til lande som Bangladesh og Syrien.

Læs mere…

 

postheadericon Virksomheder tager afstand fra sandblæsning

sandblaeste_jeans_200De danske modevirksomheder Solid, Minimum og Iceman tager nu afstand fra sandblæsning af jeans. Det meddeler virksomhederne efter dialog med Clean Clothes Campaign Danmark og Aktive Forbrugere

Mange af de jeans som sælges i butikkerne har deres slidte look, fordi de er behandlet med sandblæsning, selvom denne metode giver tekstilarbejderne den dødbringende sygdom silikose. Sandblæsning foretages i lande som Tyrkiet, Bangladesh og Ægypten. Alene i Tyrkiet er der indtil til nu registeret 1200 tilfælde af silikose. 52 arbejdere er døde.

Læs mere…

 
Flere artikler...