postheadericon "Neutralmarineret" forbydes!

Aktive Forbrugere jubler overfolketingets beslutning om at forbyde begrebet "Neutralmarineret" på fx kyllinger der er pumpet med vand.

- "Det er et stort skridt fremad, og forhåbentlig ender det med at disse produkter mærkes med en betegnelse, der ikke er vildledende, men klart fortæller forbrugerne hvad det er for et produkt de står med", siger Kampagneleder Klaus Melvin Jensen fra Aktive Forbrugere og fortsætter: -"Neutralmarinade er et fantasibegreb som groft vildleder forbrugerne. 'Pumpet med saltvand' vil være en mere nøgtern og præcis beskrivelse".

Læs mere…

 

postheadericon Fabriksarbejdere nægtet basale rettigheder

De internationale luksus brands Tommy Hilfiger og Polo Ralph Lauren nægter basale rettigheder til de fabriksarbejdere på PT Mulia Knitting Factory (MKF) i Indonesien, hvor de får produceret deres tøj.

Tommy Hilfiger har en række butikker i Danmark og Polo Ralph Lauren sælges bl.a. i Kaufmann og Axel.

Ifølge Clean Clothes Campaign (CCC) er arbejderne, siden begyndelsen af 2008, blevet nægtet retten til at oprette deres egen uafhængige fagforening. MFK nægter at anderkende fagforeningen SBGTS-GSBI, som er oprettet af den nationale fagforening GSBI. Og I 2008 fyrede MKF alle de fagforeningledere og medlemmer i SBGTS-GSBI som ikke ville droppe kampen for deres rettigheder.

Læs mere…

 

postheadericon Danone vildleder igen, igen!

Den internationale fødevaregigant Danone benytter sig igen af vildledende markedsføring af deres produkter. Konkret drejer det sig om produktet Danonino der på hjemmesider og i TV-reklamer direkte og indirekte markedsføres som et sundt produkt, selv om det indeholder mælkefedt og sukker i mængder som ligger langt over det som anbefales af Fødevarestyrelsen.

Aktive Forbrugere har nu anmeldt Danone til Fødevaremyndighederne.

Det er ikke først gang Danone har benyttet sig at vildledende markedsføring. i 2005 fik Aktive Forbrugere medhold i en anmeldelse af netop Danonino, som benyttede det vildledende slogan: “Uden almindelig sukker - kun naturligt sukker fra frugt”. 

Læs mere…

 
Flere artikler...