waoo bredbånd

Bredbåndsudbydere i Danmark

september 6, 2020 By AktiveForbrugere.dk

Bredbåndsudbydere tilbyder bredbåndsforbindelser både via fibernet, telefonstik, TV-kablet og mobilnet. Priser, kvalitet og ydelser varierer.

Stor konkurrence giver fordele for kunderne

Udbydere af bredbånd konkurrerer tæt, hvilket kommer kunderne til gode. Priserne er temmelig lave, og samtidig søger udbyderne af bredbånd at give kunderne de hurtigste forbindelser og den bedste service. Samtidig betyder det store og brede udbud med de mange forskellige tilbud, at det kan være svært for kunderne at overskue markedet. Hvilken bredbåndsforbindelse skal du vælge?

Bredbåndsudbydere findes i stort antal på det danske marked, og der er stor spredning i de mange tilbud. Tilbuddene henvender sig til såvel erhvervskunder som til private husstande. Bredbåndsforbindelser til mobile enheder er et voksende marked, men der er samtidig stor efterspørgsel på hurtige faste internetforbindelser både til private kunder og til virksomheder. Især fiberbredbånd er meget populært.

Hvad bruger du internettet til?

For at kunne vælge den rigtige bredbåndsforbindelse må du først og fremmest have styr på, hvad du rent faktisk har brug for. Dette betyder, at du skal have et realistisk indblik i din anvendelse af internettet. Der er for eksempel stor forskel på, om du lever alene, eller om du bor sammen med andre, der bruger internettet samtidig med dig. Flere personer i samme husstand har naturligvis et større behov for kapacitet.

Arbejder du hjemmefra?

Samtidig er det nødvendigt at vurdere, hvad du især bruger internettet til. Igen er der stor forskel på, om du kun anvender internettet til at surfe lidt, sende et par e-mails, tjekke Facebook, eller om du ofte streamer film og serier, måske er du vild med gaming online, eller måske arbejder du hjemmefra og har brug for tit at uploade store filer. Alt dette bør styre dit valg af bredbåndsforbindelse. Læs mere om det nye hurtige bredbånd fra WAOO.

Waoo bredbånd

Betal ikke for mere end du har brug for

Selvom et abonnement på en lynhurtig bredbåndsforbindelse kan fås for et rimeligt beløb, kan du stadig spare penge ved at vælge noget mere beskedent. Der er ingen grund til at betale for mere, end du har brug for. Vær derfor realistisk med dit og din husstands forbrug og vælg abonnement ud fra dét. Herunder hører også, om du reelt har mere brug for en hurtig bredbåndsforbindelse til din mobiltelefon eller laptop, end du har til en fast forbindelse derhjemme, hvor du måske egentlig ikke bruger computer særlig meget.

Det brede sortiment

Nogle udbydere af bredbånd har et meget bredt sortiment, hvor der er noget til ethvert forbrug. Der er tilbud for folk, der er meget på farten og ønsker hurtig forbindelse og mange GB på deres mobile enheder. Der er noget til de kunder, der er mere hjemme med familien og streamer film og serier, og der er noget for de unge mennesker, der holder af gaming. Og så er der endda noget også til pensionister og erhvervslivet.

Kan du få fiberbredbånd?

Hvor er du placeret i dette billede? Er du mere på farten, end du er hjemme? Bor du alene, eller har du en stor familie, hvor mange skal være online samtidig? Hvad bruger du og din familie internettet til? Foruden disse overvejelser er det også nødvendigt at kigge på hvilken slags bredbåndsforbindelse, du rent faktisk kan få. Det er for eksempel endnu langtfra alle danskere, der kan få en fiberbredbåndsforbindelse.

Fiberbredbånd er stabil og hurtig løsning

Fiberbredbånd er uden tvivl den bedste løsning, hvis du har behov for en hurtig og stabil forbindelse. Især hvis du gamer, eller hvis du arbejder hjemmefra og har brug for tit at uploade store filer. Så er fibernet den rigtige løsning. Fibernet har den store fordel, at der normalt er samme hastighed på download og upload, og det er vigtigt for gamere og for dig, der måske har en hjemmeside og har brug for at uploade større filer.

Boligforening eller privat husstand

For det du kan få fiberbredbånd, er det imidlertid nødvendigt, at der er fibernet, hvor du bor. I bolig- og ejerforeninger er der tit aftaler med udbydere af bredbånd, så der allerede er installeret fibernet i ejendommen. Bor du i eget hus, må du finde ud af, om der er fibernet ude i vejen, og derpå få ført fiberforbindelsen ind i huset. De forskellige udbydere af bredbånd har aftaler med leverandører af fibernet, og udbyderne tilbyder da kunderne varierende vilkår for at få installeret fiberbredbånd i huset.

Andre løsninger

Har du ikke brug for en superhurtig bredbåndsforbindelse, vil du i stedet med fordel kunne kigge hos de udbydere af bredbånd, der også tilbyder internet via telefonstikket eller TV-kablet. Nogle udbydere af bredbånd fokuserer helt på fiberforbindelser, mens andre udbydere har et bredere sortiment. Hvis du imidlertid bor i en ejendom, hvor der allerede er fibernet, vil der som regel ikke være den store prisforskel mellem en fiberforbindelse og en forbindelse for eksempel via dit telefonstik.

Eksempler på bredbåndsudbydere

Eksempler på nogle meget forskellige bredbåndsudbydere kan være FullRate og WAOO. Hvor FullRate satser på det brede sortiment med løsninger til stort set alle brugere, fokuserer WAOO fuldstændig på de lynhurtige fiberforbindelser. WAOO tilbyder tre forskellige hastigheder på fiberbredbånd, nemlig henholdvis 100, 300 og 1000 Mbit/s, og hastigheden for down- og upload er den samme for hver forbindelse, og der gives hastighedsgaranti, så du altid får minimum den hastighed, du abonnerer på.