spar penge på gasregningen

Sådan sparer du penge på gasregningen

april 13, 2021 By AktiveForbrugere.dk

For at spare penge på din gasregning er det en rigtig god ide at tjekke priserne hos de forskellige leverandører af naturgas. Måske er du ikke klar over dette, men du har selv mulighed for frit at vælge leverandør af gas til din husstand. Siden 2004 er gasmarkedet i Danmark liberaliseret, så enhver kan vælge sin egen leverandør.

På nettet findes flere steder, hvor du kan sammenligne priser hos forskellige gasleverandører, for eksempel sitet Budgetbutler.com. Når du sammenligner leverandører, bør du foruden priserne på gas også tjekke andre vilkår som gebyrer og bindingsperiode. Der er bedst for dig, hvis du ikke binder dig til en særlig lang periode, fordi du så kan skifte leverandør oftere og benytte dig af tilbud og prisfald.

Prisen på leverancer af gas er bestemt ikke den samme hos alle leverandører, og du kan derfor spare mange penge ved at skifte leverandør af naturgas. Du bør tjekke priserne og de øvrige vilkår hos forskellige udbydere for at danne dig et indtryk, så du kan vælge. Der er nogle grundlæggende ting at overveje.

Skal du vælge en fast eller variabel pris

For det første er der den valgmulighed, om du vil have gas til en fast eller til en variabel pris. Gas sælges på Gasbørsen, hvor prisen til stadighed ændres. Ved at vælge variabel pris har du mulighed for at spare på din gasregning, hvis prisen på Gasbørsen falder. Generelt gælder det, at du over en længere periode med variabel gaspris vil få en besparelse. Desuden er du mere frit stillet med variabel gaspris.

Udbyderne af naturgas tilbyder nemlig normalt, at du med aftale om variabel gaspris kan skifte til fast gaspris, når du ønsker det. Du risikerer derfor ikke så meget ved at vælge variabel gaspris. Omvendt kan du være heldig at få en god aftale med fast gaspris, hvor du så er sikker på prisen gennem en periode, uanset hvordan markedet for gaspriser udvikler sig.

Hvad enten du vælger fast eller variabel gaspris, bør du sammenligne forskellige gasleverandørers priser og øvrige vilkår. Den pris, du betaler for din naturgas, er sammansat af flere ting. Dels er der afgifter til Staten, som består af både miljøafgift, naturgasafgift og moms. Dels er der et gebyr til den distributør af naturgas, som ejer gasnettet i det område, hvor du bor. Distributøren behøver ikke være identisk med leverandøren.

De forskellige afgifter og gebyrer kan du ikke ændre ved, både Staten og distributøren har deres faste satser. Men selve leverandøren af naturgassen kan du vælge frit, og leverandørerne arbejder på almindelige konkurrencevilkår på markedet. Derfor kan du spare penge ved at vælge den billigste leverandør, og du har mulighed for at skifte adskillige gange, alt efter eventuelle bindingsperioder.

Helt konkret drejer det sig derfor om i første omgang at tjekke priserne på gas pr. m3. Undersøg dit gasforbrug på din seneste gasregning og se efter, hvad du har betalt pr. m3 for gassen. Derefter kan du sammenligne gasprisen hos forskellige leverandører og vælge den billigste.

Selvom der er lidt arbejde i at tjekke gasleverandørerne, kan det sagtens betale sig, og du kan få en god timeløn ud af det. Hvis du lige nu har oliefyr og overvejer at skifte til naturgas, er alt dette naturligvis særlig relevant for dig. Hvis der er gas-net i dit område, behøver du ikke vælge distributøren som leverandør.