Sengejagt på et stramt budget – Sådan får du mest seng for pengene

april 5, 2023 By AktiveForbrugere.dk

Sådan får du mest seng for pengene. Følg et par gode råd når du skal købe ny seng. Hvad enten du har et stramt budget, eller du har lidt ekstra at gøre godt med, kan det betale sig at overveje flere ting ved sengen, inden du vælger dit fremtidige soveleje. Du skal have en god seng til prisen.

Naturligvis kan en seng bruges til andre ting end at sove i, og sengen skal desuden gerne være pæn at kigge på, når den nu står som et møbel i boligen. Ikke desto mindre er det vigtigste ved en seng, at du kan sove godt i den. Du bør derfor som det første gå efter en seng, der giver dig den bedste søvn.

Madrassen er vigtigst

Den bedste nattesøvn får du først og fremmest, når madrassen er ideel. En god madras skal som udgangspunkt vælges ud fra din kropsvægt. Madrasser findes i mange udgaver, det vigtigste rent umiddelbart er, hvor ‘fast’ madrassen er, og om denne ‘fasthed’ passer til din vægt.

Hvis du ikke selv vejer ret meget – under 75 kg – skal du ikke have en særlig fast madras. På den anden side er det heller ikke godt at sove på et fuldkommen slapt eller gummiagtigt underlag, din krop har brug for god støtte under søvnen. En madras med medium fasthed er passende for små og slanke personer.

Vejer du mellem 75-95 kg skal du vælge en mere fast madras, og vejer du over 95 kg, skal du have en ekstra fast madras. Sådan er tommelfingerreglerne. Men fasthed er én ting, noget andet er, at madrassen også gerne skal kunne holde, i hvert fald en 10-12 år. Derfor er materialerne også af betydning.

Når du skal vælge ny seng, må du derfor først fokusere på madrassen og sikre dig, at madrassen er af god kvalitet, så den kan holde i mange år, og samtidig sørge for, at du får en madras med passende fasthed. Spørg forhandleren. Dernæst kan du overveje design og selve sengens udformning og størrelse.

Kontineltalsengen giver komfort

En mulig løsning er den såkaldte kontinentalseng, der bliver stadig mere populær. Kontineltalsengen har det særlige kendetegn, at den reelt består af hele tre madrasser, den ene ovenpå den anden:

  • Boxmadras
  • Springmadras
  • Topmadras

Meningen med dette arrangement er at opbygge det perfekte soveleje, hvor boxmadrassen i bunden giver stabilitet, springmadrassen i midten fleksibilitet og fasthed, og topmadrassen den sidste komfort. Ikke engang Prinsessen På Ærten ville kunne beklage sig her. Samtidig giver topmadrassen den ekstra gevinst at dække over ‘revnen’ mellem de to springmadrasser i dobbeltsengen, så overfladen er jævn i hele sengen.

En kontineltalseng er derfor god både at sove i, og til at være sammen i. Desuden giver de tre madrasser en fin højde på sengen, så den er behagelig både at lægge sig i og at stige ud af. Ren komfort hele vejen igennem, og der findes mange modeller på markedet, så du kan finde en god seng til prisen.