AktiveForbrugere.dk

Aktive Forbrugere arbejder for et bedre og mere bæredygtigt forbrug

Aktive Forbrugere fokuserer særligt på at:

  • Fremme bæredygtige fødevarer af en god kvalitet
  • Fjerne miljø- og sundhedsskadelige kemikalier
  • Etisk og social bæredygtighed i tøj- og tekstil industrien

Fremme bæredygtige fødevarer af en god kvalitet

Alt for mange fødevarer af produceres på en måde som belaster miljøet og dyrevelfærden. Alt for mange fødevarer indeholder problematiske farve- og tilsætningsstoffer. Alt for meget frugt og grønt indeholder sprøjtegiftrester. Alt for mange fødevarer er direkte usunde, med et alt for højt indhold af fedt, salt og sukker. Alt for mange fødevarer markedsføres på en vildledende og ulovlig måde.

Aktive Forbrugere sætter derfor fokus på fødevareindustriens dårlige opførsel, for at fremme en udvikling i en bedre og mere bæredygtig retning.

Aktive Forbrugere støtter økologi og andre mere bæredygtige fødevarer:

  • Fjerne miljø- og sundhedsskadelige kemikalier
  • Rigtig mange af de produkter som sælges i butikkerne indeholder miljø- og sundhedsskadelige kemikalier. Der findes hormonforstyrende parabener i shampo og andre plejeprodukter.
  • Meget elektronik indeholder bromerede flammehæmmere. Legetøj af miljøskadeligt PVC indeholder ofte sundhedskadelige phthalater.

Aktive Forbrugere arbejder derfor for at fjerne miljø- og sundhedsskadelige kemikalier. Aktive Forbrugere støtter miljømærkedeprodukter og andre produkter uden miljø- og sundhedsskadelige kemikalier.

Kampagner og resultater

Aktive Forbrugere arbejder med kampagner rettet imod varer eller producenter som ikke er bæredygtige. Kampagnerne foregår bl.a. ved at oplyse forbrugerne, lave aktioner, lobbyarbejde og ved at føre dialog med producenter og butikker.

Aktive Forbrugere har bl.a. opnået følgende resultater:

  • Presset Føtex og Apotekerne til at droppe plejeprodukter med allergifremkaldende parfumestoffer, og brugen af brugen af miljøskadelig PCV film til indpakning af økologisk kød.
  • Sat fokus på OTA Solgryns indhold af miljøskadelige og sundhedsmæssigt betænkelige stråforkortningsmidler. OTA Solgryn og en lang række andre havegrynsmærker besluttede efterfølgende at droppe stråforkortere.
  • Anmeldt og vundet hundredevis af sager om vildledende markedsføring af fødevarer.
  • Fået en lang række virksomheder, bl.a. Haribo, CocaCola, Aldi og Rema 1000 til at erstatte de sundhedsskadelige azofarvestoffer i deres produkter med andre og bedre stoffer.